ponedeljak, 7. maj 2018.  20:35h
Pročitano 1186 puta

Predstavljen program Kad porastem biću… (VIDEO)

Nagrađivani obrazovni program „Kad porastem biću…“ koji se bavi temama omladinskog preduzetništva, karijernog informisanja i savetovanja biće održan ove godine po treći put.

Detalj s predstavljanja projekta "Kad porastem biću..." Detalj s predstavljanja projekta "Kad porastem biću..." Connecting

Suština programa jeste osnaživanje mladih da samostalno i promišljeno donose odluke o pokretanju sopstvenog posla, nastavku karijere ili školovanja.

Dosadašnji rezultati „Connecting-a“, koji ove godine obeležava pet godina postojanja, i sam program predstavljeni su javnosti u ponedeljak, 23. aprila, u kafeu „Galerija“ u Pančevu.

Deniz Hoti, izvršni direktor „Connecting-a“ predstavio je organizaciju koja prema njegovim rečima, ima za viziju da izgradi zajednicu preduzimljivih mladih ljudi, pokretača pozitivnih promena, spremnih da oblikuju svoje okruženje i tako preuzmu odgovornost za kreiranje naše budućnosti.

Prvi edukativni kamp o društvenom preduzetništvu i karijernom informisanju i savetovanju u Srbiji „Kad porastem biću…“ biće održan u periodu između 9. i 14. avgusta. Biće primljeno 14 motivisanih tinejdžera sa teritorije Južnog Banata, a prijave se mogu dostaviti do 31. maja, popunjavanjem formulara na platformi Connecting-a.

Kao i prethodnih godina program će biti podržan od strane dve srednje škole: Tehničke škole „23. maj“ i Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“. Direktori ovih škola Nataša Zečević i Nikola Ćurčin, istakli su koliko je karijerno vođenje i savetovanje bitno za mlade ljude, te da „Connecting“ to odlično radi.

Od 7. maja u tri srednje škole, dve gore pomenute i Ekonomskoj školi „Paja Marganović“, kao i u osnovnoj školi “Isidora Sekulić” u Pančevu biće organizovano osam inspirativnih radionica na kojima će alumnisti i alumnistkinje programa najaviti „Kad porastem biću…“ kamp.

Najmlađa učesnica programa, Tamara Todorović, učenica osmog razreda Osnovne škole „Isidora Sekulić“, koja je prošle godine učestvovala u kampu, podelila je sa prisutnima svoje “Kad porastem biću…”  iskustvo.

Posle prve radionice mi je pao kamen sa srca, jer sam videla da se ne razlikujem mnogo od vršnjaka po pitanju neodlučnosti oko izbora zanimanja. Učestvovali smo u radionicama pisanja biografija, radili testove profesionalne orjenatcije i upoznavali se sa različitim zanimanjima. Kroz testove sam pronašla grupu zanimanja kojima bih mogla da se bavim, kroz program sam našla sebe i smatram da ćete i vi, poručila je mladima Tamara Todorović.

Na kick off-u prisutnima su se obratili i tradicionalni partneri programa – Nemanja Obradović, iz Nacionalne asocijacije praktičara omladinskog rada (NAPOR) i Zorica Jovanović Ranković, koordinatorka Kancelarije za mlade Gradske uprave grada Pančeva. Zorica je istakla značaj kontinuiranog rada sa mladima, ističući usklađenost „Kad porastem biću…“ projekta sa prioritetima prepoznatim u Strategiji brige o mladima u Pančevu.

Obrazovni program “Kad porastem biću…“ osvojio je prošle godine drugo mesto na Nacionalnom takmičenju primera dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Konkurs za ovo takmičenje raspisao je Euroguidance centar uz podršku Fondacije Tempus.

Autor:  Connecting
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00