nedelja, 4. decembar 2016.  09:05h
Pročitano 16122 puta

Apelacioni sud: Dejanu Simeunoviću godinu dana za ubistvo

Dejan Simeunović (40) zvani Simke, funkcioner Srpske napredne stranke u Pančevu, osuđen je odlukom Apelacionog suda na godinu dana zatvora jer je 15. novembra 2008. oko 4 časa ujutru ispred kafića „Šestica” na raskrsnici ulica Žarka Zrenjanina i Kraljevića Marka u Pančevu ubio Igora Birtaša.

Dejan Simeunović (40) zvani Simke, funkcioner Srpske napredne stranke u Pančevu, osuđen je odlukom Apelacionog suda na godinu dana zatvora Dejan Simeunović (40) zvani Simke, funkcioner Srpske napredne stranke u Pančevu, osuđen je odlukom Apelacionog suda na godinu dana zatvora GO SNS Pančevo

Apelacioni sud je ovom presudom preinačio presudu iz juna 2014, kada je Simeunović bio oslobođen optužbe uz obrazloženje da je ubistvo počinio u nužnoj samoodbrani.

Dejana Simeunovića je 2014. Viši sud u Pančevu oslobodio krivice za ubistvo. Presuda je usledila posle superveštačenja Sudsko-psihijatrijskog odbora u Kragujevcu, kojem je predsedavala bivša ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, prenosi Alo.rs.

U odluci, objavljenoj na sajtu Apelacionog suda, se navodi da je Simeunović, koji je tada radio kao obezbeđenje kafića, počinio ubistvo jer ga je ubijeni prethodno napao ispred kafića „Šestica” u Pančevu, koji je napustio zbog neprimerenog ponašanja. Kako je utvrđeno, Birtaš je pretio da će dići lokal u vazduh i sve pobiti, a zatim iz pojasa izvukao pištolj i repetirao ga. Kada ga je Simeunović upitao šta će sa njim da radi, Birtaš ga je uperio prema njemu, govoreći: „Hoćeš i tebi da pokažem?“ U jednom momentu je Simeunović oteo oružje Birtašu i dok je oštećeni bio u polusavijenom položaju, pucao mu u teme. Sud je utvrdio da je Simeunović bio u stanju afekta i jake razdraženosti, kao i da je „trpeo strah visokog intenziteta sa suženjem svesti”.

 

apelacioni sud drugostepena odluka simeunovic

simeunovic 2 sns

 

Dejan Simeunović je u međuvremenu karijerno napredovao. Postao je rukovodilac Zelene pijace u Pančevu, a u Srpskoj naprednoj stranci obavlja funkciju potpredsednika Gradskog odbora SNS u Pančevu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00