četvrtak, 31. avgust 2017.  23:03h
Pročitano 1696 puta

Održane dve sednice Skupštine: JP "Urbanizam" pravni naslednik Direkcije

Danas su održane dve sednice Skupštine, od kojih je jedna zakazana po hitnom postupku pošto ističe rok za trasformaciju JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Pančeva“. 

Aleksandar Stevanović, član Gradskog veća za stambeno-komunalnu delatnost kaže da će JP „Urbanizam“ da nastavi da za potrebe grada obavlja poslove izrade planske dokumentacije, upravljanje putevima i upravljanje dečjim odmaralištem na Divčibarama Aleksandar Stevanović, član Gradskog veća za stambeno-komunalnu delatnost kaže da će JP „Urbanizam“ da nastavi da za potrebe grada obavlja poslove izrade planske dokumentacije, upravljanje putevima i upravljanje dečjim odmaralištem na Divčibarama Pančevo.MOJKraj.rs

Po Zakonu, preduzeća koja su indirektni korisnici budžeta više ne mogu da postoje tako da su usvajanjem seta Odluka na današnjoj sednici Skupštine učinjeni poslednji koraci u transformaciji Direkcije, a pravni sledbenik biće novoosnovano Javno preduzeće “Urbanizam”.

Aleksandar Stevanović, član Gradskog veća za stambeno-komunalnu delatnost kaže da će JP „Urbanizam“ da nastavi da za potrebe grada obavlja poslove izrade planske dokumentacije, upravljanje putevima i upravljanje dečjim odmaralištem na Divčibarama.

Izmene ostalih odluka odnose se na to da će ubuduće u sklopu Gradske uprave Sekretarijat za javne nabavke sprovoditi sve javne nabavke na poslovima nisko i visokogradnje, Sekretarijat za imovinu sve poslove vezane za imovinu grada, a ono što je najvažnije novi Sekretarijat za investicije će početi da funkcioniše i on će se baviti poslovima koje je do sada obavljala Direkcija, rekao je Aleksandar Stevanović.

 

0 maja vitman i djurica dolovacki

 

Zbog transformacije Direkcije ostavku na mesto direktora podnela je Maja Vitman. Odbornici su imenovali Đuricu Dolovačkog, diplomiranog prostornog planera za vršioca dužnosti novog javnog preduzeća “Urbanizam“.

Gradonačelnik Saša Pavlov osvrnuo se na dosadašnji rad Direkcije i kazao da je ona bila važno preduzeće za grad koje je u prethodnom periodu radilo sa nasleđenim problemima: planska dokumentacija koja nije primenljiva na terenu, kao i sa slabom naplatom naknade za građevinsko zemljište. Prema rečima Saše Pavlova, Maja Vitman i njen tim su u prethodne tri godine to promenili.

Maja Vitman je dosta toga uradila. Uradila je sve ono što je mogla. Zato sam rekao da nije ovo smena nego se JP Direkcija transformiše. Neki poslovi Direkcije biće bliži Gradskoj upravi kroz novu reorganizaciju. Nadam se da će blizina Gradske uprave podrazumevati i veću efikasnost. Imajući u vidu trud, veliku energiju Maje Vitman, nadam se da će na svojoj budućoj funkciji, koja će biti odgovorna i koju je zaslužila pokazati isto toliko energije i profesionalnosti i da će neki drugi segmenti u Gradskoj upravi bolje funkcionisati, rekao je gradonačelnik Pavlov.

Odbornik Demokratske stranke, Nikola Ćurčin kazao je da ova stranka neće da opstruiše jednu ovakvu odluku, pošto kako kaže, ne želi da grad plaća kazne.

Bojim se da će krajnji bilans investicija ove godine pokazati da ono što nismo uradili na vreme, imaće posledice po realizaciju raznih stvari. To tek treba da profunkcioniše, javne nabavke i tako dalje. Bojim se da smo ovu godinu u mnogim stvarima izgubili, ali sledeće godine će valjda biti bolje, rekao je Ćurčin.

IMG 20170831 111546

 

Zbog transformacije JP Direkcija za izgradnju i uređenje grada urađen je i rebalans gradskog budžeta. Predrag Živković, zamenik gradonačelnika objasnio je da sve promene koje se vide u budžetu odnose se na prenamene i promene aproprijacije. 

Formirane su nove pozicije koje se odnose na „Urbanizam“ u iznosu oko 117 miliona dinara. Lokalna samouprava dobila novac od Ppokrajine i Republike koji je sada sastavni deo gradskog budžeta. Ukupna primanja u budžetu su 28 miliona dinara. Nakon ovog rebalansa budžet iznosi 5 milijardi i 925 miliona dinara, rekao je Predrag Živković.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i izmene i dopune plana i programa poslovanja za JKP “Kačarevo” iz Kačareva i program poslovanja JKP “Glogonj”, sa finansijskim planom i programon korišćenja subvencija iz budžeta Grada za 2017. godinu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00