utorak, 11. jul 2017.  18:36h
Pročitano 1551 puta

Mladima u Pančevu predstavljen program "Mladi su zakon"

U Domu omladine u Pančevu danas je predstavljen program “Mladi su zakon” i trenutno aktuelni konkurs za finansiranje omladinskih volonterskh projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih. 

U Domu omladine u Pančevu je predstavljen program “Mladi su zakon” i trenutno aktuelni konkurs za finansiranje omladinskih volonterskh projekata U Domu omladine u Pančevu je predstavljen program “Mladi su zakon” i trenutno aktuelni konkurs za finansiranje omladinskih volonterskh projekata Pančevo.MOJKraj.rs

Za realizaciju programa na našoj teritoriji zaduženi su Udruženje Connecting iz Pančeva i Kancelarija za mlade Grada Pančeva, koji su deo Resurs centra za Južnobanatski i Beogradski okrug zajedno sa Centrom za građansko delovanje i konzorcijumom još nekoliko organizacija civilnog društva i kancelarija za mlade.

Deniz Hoti iz Connectinga je objasnio da je konkurs namenjen mladim ljudima koji kroz aktivno učešće i volontersko angažovanje žele da u svojoj lokalnoj sredini učestvuju u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme ili drugih prostora od javnog interesa, organizuju aktivnosti za lokalnu zajednicu.

Takođe, za one koji žele da učestvuju u akcijama zaštite životne sredine, promovišu međugeneracijsku saradnju (aktivnosti koje organizuju mogu da uključe i mlađe i starije), promovišu razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade, promovišu zdrave i bezbedne stilove života, organizuju IKT edukaciju (IKT - informacione i komunikacione tehnologije) ili pomovišu solidarnost i humanost (prema socijalno ugroženim grupama, osobama sa invaliditetom, migrantima i drugim ugroženim grupama), kazao je Hoti.

 

IMG 20170711 141229

 

Pod omladinskim volonterskim projektima se podrazumevaju kratkoročne volonterske aktivnosti koje doprinose pozitivnim promenama u lokalnoj zajednici i koje pružaju odgovor na probleme i potrebe društva, a koje realizuju mladi uzrasta 15 do 30 godina.

Predloženi omladinski volonterski projekti treba da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra, dok vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 30.000,00 i 100.000,00 dinara.

Mirjana Savkov, koordinatorka Kancelarije za mlade u Pančevu pozvala je mlade da se u što većem broju odazovu ovom pozivu i pokušaju da svoju ideju realizuju kroz ovaj program.

 

0 mirjana savkov kancelarija za mlade

 

Takođe je podsetila da Grad Pančevo i ove godine ima otvoren konkurs za organizacije civilnog društva namenjen jačanju kapaciteta udruženja i pozvala ih da se jave i na taj poziv.

Zainteresovani mladi iz Južnobanatskog i Beogradskog okruga treba da pošalju popunjen obrazac za pisanje predloga ideje omladinskog volonterskog projekta do 18. jula na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili poštom na sledeću adresu: Radenka Rankovića 13, 11500 Obrenovac, sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs“.

Konačni rezultati konkursa, odnosno predlozi OVP koji će biti finansirani, biće objavljeni do 12. avgusta. Svim odabranim udruženjima mladih i neformalnim omladinskim volonterskim grupama biće obezbeđena tehničko-stručna i finansijska podrška od strane Resurs centra za Južnobanatski i Beogradski okrug.

Sve informacije i formulare možete preuzeti na sajtu Resurs centra www.cegrad.org, zatim na sajtu Ministarstva omladine i sporta www.mos.gov.rs, omladinskom portalu www.mladisuzakon.rs, kao i sajtu Nacionalnog programa volontiranja mladih www.kampovi.mis.org.rs.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00