četvrtak, 16. maj 2024.  15:39h
Pročitano 203 puta

Gradonačelnik Stevanović obišao novi prostor Galerije savremene umetnosti Pančevo

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović posetio je danas novootvorenu Galeriju savremene umetnosti, nastalu kao rezultat potrebe mladih pančevačkih likovnih umetnika da se afirmišu kroz izlaganje u adekvatnom izlagačkom prostoru, čemu je Stevanović i ličnim zalaganjem maksimalno doprineo.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović posetio je danas novootvorenu Galeriju savremene umetnosti Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović posetio je danas novootvorenu Galeriju savremene umetnosti Grad Pančevo

 

 

U novom prostoru Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo u toku je prva izložba pod nazivom „Zlatne godine galerije“ na kojoj su izloženi radovi  umetnika koji su dobili najveći broj nagrada na Salonu umetnosti Pančeva.

Salon umetnosti Pančeva, nastao je 1971. godine po ugledu na Oktobarski salon Beograda, a od 1976. godine se organizovao u prostoru Galerije savremene umetnosti. Manifestacija se održava svake godine, a nagrade koje se dodelju su otkupne, pa se veći deo fonda, koji sada broji 478 radova, sastoji od zbirke Salona.

Izložbu „Zlatne godine galerije“ možete pogledati svakog radnog dana od 9 do 13 časova i od 17 do 21 čas u Galerija savremene umetnosti, ul. Miloša Crnjanskog br. 2.

 

IMG 47741

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00