nedelja, 28. maj 2017.  15:00h
Pročitano 6278 puta

Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke u Pančevu (VIDEO)

Osmu godinu za redom Pančevo će biti domaćin najjačih ljudi Srbije.

U nedelju, 28. maja biće održano osmo Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke u hali sportova na Strelištu u Pančevu U nedelju, 28. maja biće održano osmo Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke u hali sportova na Strelištu u Pančevu I.K.

U nedelju, 28. maja biće održano osmo Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke. 

Ovaj sport, koji je više od pedeset godina veoma popularan u svetu, u našoj zemlji je postao aktuelan 2009. godine, a broj sportista koji se aktivno njim bave raste iz godine u godinu.

Snaga, tehnika, izdržljivost, psihička sprema, fokusiranost i naporni, a redovni treninzi su neki od preduslova za uspešno bavljenje ovim sportom. Obarači se mesecima pripremaju za neko takmičenje, a borbe traju najčešće samo nekoliko sekundi. Zbog toga je ovaj sport veoma atraktivan i za gledanje i za učestvovanje, rekao nam je Igor Kostić iz Saveza Srbije za obaranje ruke. 

Najbolji obarači iz cele Srbije će još jednom imati priliku da provere ko je u najboljoj formi i ko se najbolje pripremio za državno prvenstvo. 

 

Muskarci slika 2

 

Prvenstvo Srbije će biti organizovano u ženskoj i muškoj konkurenciji, obarači će se takmičiti i levom i desnom rukom, a podeljeni su po težinskim kategorijama, do 70, do 80, do 90, do 100 i više od 100 kg.

Ono što je novo od ove godine, a u cilju omasovljenja broja takmičara, je da će biti organizovano i takmičenje amatera, odnosno onih koji po prvi put dolaze na jedno takmičenje u sportskom obaranju ruke. Oni će se takođe takmičiti i levom i desnom rukom, a biće podeljeni u tri težinske kategorije.

Takmičenje će biti održano u Hali sportova u Pančevu, sa početkom u 15 časova, a ulaz je slobodan. 

  • Datum:  nedelja, 28. maj 2017.
  • Vreme:  15:00 
  • Mesto:  Hala sportova Strelište, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Komentari  

0 #1 Go for it 24-05-2017 15:05
Napred Čenejac!
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00