petak, 26. februar 2016.  20:00h
Pročitano 4412 puta

“Veče glomazne poezije” Ramba Amadeusa

„Veče glomazne poezije“ Ramba Amadeusa i Ivana Aleksijevića biće održano u petak, 26. februara u 20 časova u Dvorani Kulturnog centra Pančevo.

„Veče glomazne poezije“ Ramba Amadeusa i Ivana Aleksijevića biće održano 26. II u 20 časova u Dvorani Kulturnog centra „Veče glomazne poezije“ Ramba Amadeusa i Ivana Aleksijevića biće održano 26. II u 20 časova u Dvorani Kulturnog centra KC Pančevo

Reč je o posebnom programu u okviru kojeg Rambo Amadeus čita, recituje, prepričava i „pripevava“ najglomaznije tekstove iz svog impozantnog opusa.

Maestro Ivan Aleksijević, vešto prateći vratolomne promene tema, raspoloženja i tempa, prati Ramba na klaviru, ali i svojim više nego duhovitim komentarima „dodaje gas“ ravnopravno veslajući u ovom „dvojcu bez kormilara“ za koji se zapravo ni ne zna kuda je krenuo, gde i kad će stići, i koji samo vodi računa s da se zadrži elegancija, brzina i udobnost plovidbe, navodi se u pozivu.

Dvojcu će se na sceni pridružiti i Miroslav Tovirac na kontrabasu i Sale Ranković na bubnjevima, za pojačanje euforičnih momenata.

Veče glomazne poezije prerašće u jedinstvenu furioznu predstavu koja kroz lakonski, slikovit i nepretenciozan način hirurški precizno secira društvo i pojedinca koji pokušava u njemu da opstane i pronađe parče svoje sreće.

„Veče glomazne poezije“ kod publike izaziva sasvim pomešana osećanja. Salve smeha, skandiranje, gromoglasni aplauzi ali i tuga i zabrinutost mešaju se stvarajući vrhunski napitak, napravljen po drevnom Njegoševom receptu proporcinalnog mešanja „čaše meda i čaše žuči“.

  • Datum:  petak, 26. februar 2016.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Dvorana Kulturnog centra Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00