utorak, 21. maj 2024.  20:45h
Pročitano 186 puta

Pančevački maturantski ples ove godine posvećen Dušanu Lazarovu

Kancelariji za mlade grada Pančeva u saradnji sa Domom omladine Pančevo organizovali su i ove godine manifestaciju „Maturantski ples“ koju je svečano otvorio Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva. Tradicionalno, završetak srednje škole maturanti obelažavaju plesom na platou ispred Gradske uprave.

Ove godine u plesu je učestvovalo 530 maturantkinja i maturanata iz 9 srednjih škola sa teritorije grada Pančeva Ove godine u plesu je učestvovalo 530 maturantkinja i maturanata iz 9 srednjih škola sa teritorije grada Pančeva Grad Pančevo

 

 

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da vam se obratim u trenutku kada slavimo vaše uspehe, vašu zrelost i početak jednog novog poglavlja u vašim životima. Čestitam vam, završili ste jedan važan deo svog obrazovanja i postavili čvrste temelje za budućnost. Prijateljstva, lekcije i sve ono kroz šta ste prošli oblikovalo vas je kao ljude. Dok koračate napred, zapamtite važnost zajedništva, podrške i istrajnosti. Znam da znate, jer maturanti srednje Medicinske škole „Stevica Jovanović“ svoj ples posvećuju školskom drugu Dušanu Lazarovu koji nas je nažalost prerano napustio. Dragi maturanti, verujte u sebe i nikada ne zaboravite odakle ste potekli, jer Pančevo je ponosno na vas! Vi ste naša budućnost, naša nada i naš najveći potencijal. Vaš uspeh je uspeh našeg grada, i zato ćemo vas uvek podržavati u vašim nastojanjima da postignete velika dela za naše Pančevo sutra. Sanjajte velike snove velike snove i ne plašite se izazova koji vam predstoje“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović i poželeo maturantima puno sreće, uspeha i radosti u budućem životu i poduhvatima.

 

IMG 4935 min

 

Ove godine u plesu je učestvovalo 530 maturantkinja i maturanata iz 9 srednjih škola sa teritorije grada Pančeva. 

Podsećamo, da pančevački maturanti učestvuju u manifestacija pod nazivom „European Quadrille Dance Festival“ ili „Maturantski ples“ još od 2007. godine i da zajedno sa vršnjacima širom Evrope u istom ritmu obeležavaju završetak srednje škole.

Svi maturanti evropski gradovi plešu tačno u podne uz istu koreografiju, muziku „Slepi Miš“ Johana Štrausa, pokušavajući iz godine u godinu da obore Ginisov rekord u simultanom plesu sa najvećim brojem plesača u svetu. Bez obzira na Ginisov rekord, najvažnije je da maturanti uživaju u posebnom danu u ljihovim životima, da su nasmejani, da se druže, i osete lepotu plesa i duh zajedništva.

 

IMG 4956 min

IMG 4984 min

IMG 4941 min

IMG 4952 min

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00