ponedeljak, 27. maj 2024.  17:37h
Pročitano 278 puta

Grad Pančevo nagradio najbolje maturante osnovnih škola

Grad Pančevo, tradicionalno nagrađuje najbolje osnovce, nosioce Vukove diplome jednodnevnom ekskurzijom. Oni su danas boravili u Svilajncu, posetili manastir Manasiju i park maketa u Despotovcu.

Ove godine je nagrađeno 132 najbolja maturanta osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva, a pored „vukovaca“ je i 19 đaka generacije Ove godine je nagrađeno 132 najbolja maturanta osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva, a pored „vukovaca“ je i 19 đaka generacije Grad Pančevo

 

Mr Tatjana Božić, član Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za obrazovanje je nagrađene učenike, koji su ostvarili odličan uspeh tokom osnovnoškolskog obrazovanja, povela u obilazak predela koji su deo kulturno-istorijskog nasleđa naše zemlje.

„Nagradna ekskurzija postala je tradicija za naše najbolje maturante. Ove godine je nagrađeno 132 najbolja maturanta osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva, a pored „vukovaca“ je i 19 đaka generacije. Oni su dobili na poklon knjigu i jednodnevni izlet, jer od 2016. godine Grad Pančevo nagrađuje učenike koji su nosioci Vukove diplome i učenici generacije. Svake godine skoro svi nagrađeni đaci krenu na nagradnu, jednodnevnu, ekskurziju, što dokazuje koliko njima to znači. Želimo da naša deca znaju da Grad Pančevo brine o njima i ove godine za nagrađivanje najboljih učenika osnovnih škola izdvojili smo skoro milion dinara. Roditelji i nastavnici su iskazali veliko zadovoljstvo organizacijom i pažnjom koju je Grad Pančevo posvetio svojim najboljim učenicima, zato što ovakvi događaju motivišu decu da nastave da postižu odlične rezultate u svom obrazovanju. Mi, takođe, nagrađujemo učenike i za Dan grada Pančeva, koji su nosioci diploma sa raznih takmičenja i ja se nadam da će nagrađivanje učenika našim najmlađim đacima biti podstrek da uče i da ostvaruju uspehe tokom obrazovanja“, rekla je mr Tatjana Božić, član Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za obrazovanje pre polaska na ekskurziju.

Nagradna ekskurzija za osnovce 6

 

 

Učenici su posetili Prirodnjački muzej u Svilajncu, manastir Manasija, a zatim i park maketa, jedinstvenu turistička ponuda, ne samo opštine Despotovac, već i cele Srbije u kojem je trenutno postavka srpskih srednjovekovnih manastira. 

Takođe, đaci su imali priliku da obiđu i uživaju u Resavskoj pećini i na vodopadima Lisine.

 

Nagradna ekskurzija za osnovce 3 min

 

Inicijativa Grada Pančeva da nagradi izuzetno angažovane učenike, promoviše značaj obrazovanja, ali i kulturnog nasleđa, jer tokom izleta učenici obilaze znamenitosti naše zemlje i upoznaju se sa našom bogatom istorijom, obogaćujući svoje znanje.

 

R. Pecina3

Nagradna ekskurzija za osnovce 1 min

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00