četvrtak, 20. april 2017.  11:00h
Pročitano 4050 puta

Obuka o popunjavanju dokumentacije vezane za otpad

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga, u Pančevu u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine organizuje besplatnu obuku o Zakonskoj obavezi izveštavanja, popunjavanju aplikacije i dokumentacije vezano za otpad.

Obuka će biti održana u četvrtak, 20. aprila u 11 časova u PKS Regionalnoj privrednoj komori Južnobanatskog upravnog okruga, u Pančevu, Zmaj Jovina 1a.

Zakonom o upravljanju otpadom regulisana je obaveza proizvođača i vlasnika otpada da vodi i čuva dnevnu evidenciju o otpadu i dostavlja redovni godišnji izveštaj Agenciji za zaštitu životne sredine Republike Srbije u skladu sa Zakonom i odgovarajućim Pravilnicima. Izveštaj o otpadu se popunjava i dostavlja elektronski - putem aplikacije dostupne na sajtu Agencije, a za ovaj način izveštavanja su važne dnevne evidencije i dokumentacija o tokovima otpada. 

S obzirom na to da se još uvek javljaju nedoumice prilikom popunjavanja aplikacije i dokumentacije koja prati transport, preuzimanje i skladištenje otpada što predstavlja problem većem broju privrednih subjekata, PKS Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine Republike Srbije organizuje  besplatnu obuku na teme:

- "Zakonske obaveze izveštavanja" - Ljiljana Đorđević, ekspert Agencije za zaštitu životne sredine i 

- "Dostavljanje podataka u Informacioni sistem Nacionalnog Registra izvora zagađivanja za Dokument o kretanju opasnog otpada i obrazac DEO6" - Petar Radovanović, ekspert Agencije za zaštitu životne sredine.

  • Datum:  četvrtak, 20. april 2017.
  • Vreme:  11:00 
  • Mesto:  Komora Pančevo, Zmaj Jovina 1a 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00