ponedeljak, 20. februar 2017.  19:00h
Pročitano 7935 puta

KUD “Abrašević”: Humanitarni koncert za nabavku EKG aparata

Članovi KUD “Abrašević” iz Pančeva u ponedeljak, 20. februara u 19 sati organizovaće u Kulturnom centru humanitarni koncert za prikupljanje sredstava kojim bi se kupio neophodni EKG aparat Službi Hitne pomoći.

Na koncertu pod nazivom “Srce koje se nema da se ima, srce se ima da se da svima!, osim članova KUD “Abrašević”, nastupiće i Kulturno-umetnička društva "Stanko Paunović" NIS RNP i "Neolit" Starčevo, kao i Dečiji hor "Zvončići" Muzičkog centra Pančevo.

Učesnici programa su deca, odnosno dečiji ansambli koji pozivaju sve Pančevke i Pančevce da kupovinom karte i eventualnom donacijom priloga u kutijama, doprinesu da naše srce bude uvek pod "kontrolom".

Kako se u obrazloženju organizatora koncerta navodi, krajem prošle godine, bili smo sasvim slučajno, nekoliko puta svedoci, da u našoj, pančevačkoj Hitnoj pomoći nije bilo moguće uraditi EKG pregled, zbog kvara EKG aparata. 

Bili smo prisutni kada se ljubazno osoblje ove ustanove, nekoliko puta borilo sa ovim aparatom ne bi li uradili pregled koji je u tom trenutku bio neophodan. Razmišljali smo o tome, koliko puta je svaka sekunda u radu ljudi u Hitnoj pomoći više nego važna i presudna za nečiji život. Ali, zamislite da vam neko kaže da napišete nešto na papiru, a vi nemate olovku. Naravno, nećete ništa napisati ali to ne može nikome ugroziti život. Ali ako vam neko kaže: "Uradite mi hitno EKG", a aparat iz nekoliko puta pokušaja ne uradi ono što je potrebno, e to nekome još kako može ugroziti život, kažu organizatori.

Deca, učesnici programa, imaju ogromno srce i želju da svojim doprinosom obezbede svojim starima, adekvatan pregled najvažnijeg organa u telu svih nas. Pomozite im da u tome i uspeju!

  • Datum:  ponedeljak, 20. februar 2017.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Kulturni centar Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00