utorak, 2. oktobar 2018.  20:00h
Pročitano 3526 puta

Otvaranje izložbe Evropsko nasleđe u stripu i ilustraciji

Svečano otvaranje izložbe “Evropsko nasleđe u stripu i ilustraciji” u okviru Nova festivala u Pančevu biće organizovano u utorak, 2. oktobra u Bioskopu Vojvodina.

Svečano otvaranje zakazano je za 20 sati u Bioskopu Vojvodina Svečano otvaranje zakazano je za 20 sati u Bioskopu Vojvodina promo

Utorak, 2. oktobar u 20:00 – 23:00
Bioskop „Vojvodina”, Vojvode Radomira Putnika 1, Pančevo
Izložba: EVROPSKO NASLEĐE U SAVREMENOM AUTORSKOM STRIPU I ILUSTRACIJI
42 umetnika iz 25 zemalja
Izložba povodom obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa u Pančevu

Produkcija izložbe: Udruženje "KomunikArt", Nova Festival 2018.

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je uvrstilo ovu izložbu u okvir nacionalnog programa sa sloganom „Naše nasleđe: tamo gde se prošlost susreće sa budućnošću” kao deo obeležavanja Godine evropskog kulturnog nasleđa na nacionalnom nivou.
Izložba se realizuje u okviru programa Nova Festivala, koji je nosilac je prestižne etikete kvaliteta za festivale – EFFE label 2017-2018, koju dodeljuje Evropska asocijacija festivala. 

Izložbu će otvoriti gospodin Johannes Irschik, predsednik klastera EUNIC Srbija

Izložba je finansirana sredstvima dobijenim na konkursima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Uz podršku Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

2. oktobar u 20h
Svečano otvaranje internacionalne izložbe
EVROPSKO NASLEĐE U SAVREMENOM AUTORSKOM STRIPU I ILUSTRACIJI
Bioskop „Vojvodina”, Vojvode Radomira Putnika 1, Pančevo

Izložba traje od 2. do 12. oktobra

Više o programu:

“Odlukom Evropske unije 2018. godina proglašena je Evropskom godinom kulturnog nasleđa, sa sloganom „Naše nasleđe: tamo gde se prošlost susreće sa budućnošću”. Želja je da se na ovaj način podstakne i pokrene niz inicijativa i aktivnosti koje imaju za cilj približavanje kulturnog nasleđa građanima, podizanje svesti o značaju kulturnog nasleđa za društvo, podsticanje razmene i unapređenje znanja o bogatoj evropskoj baštini, kao i ojačavanje osećaja pripadnosti zajedničkom evropskom kulturnom prostoru”.
Snežana Ćuruvija, producentkinja izložbe i urednica kataloga

 

“Srbija je zahvaljujući istorijskim okolnostima, i kao zemlja koja među poslednjima nastoji da postane deo Evropske unije, u položaju da primeti sve protivrečnosti u kojim se Unija evropskih država zatekla u ovom trenutku. U vezi sa tim, možda će bolje od bilo kakve političke analize poslužiti pregled stripova i ilustracija na temu evropskog kulturnog nasleđa, koji smo priredili u okviru Nova Festivala pozvavši autore kako iz zemalja EU, tako i van tog prostora, da izraze svoja razmišljanja”.
Saša Rakezić, selektor programa

  • Datum:  utorak, 02. oktobar 2018.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Bioskop Vojvodina, Vojvode Radomira Putnika 1, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00