petak, 23. jun 2017.  19:00h
Pročitano 3935 puta

Izložba fotografija Branislava Strugara u Banatskom Brestovcu

Izložba fotografija “Svetlo i senka” fotografa i člana UNS-a Branislava Strugara biće otvorena u petak, 23. juna, u 19 časova, u galeriji Doma kulture Vatrogasnog doma u Banatskom Brestovcu.

Pozivnica na otvaranje izložbe fotografija Branislava Strugara u Banatskom Brestovcu Pozivnica na otvaranje izložbe fotografija Branislava Strugara u Banatskom Brestovcu

Nezavisno od toga da li se nalazim u prirodi, gradskom ambijentu ili snimam neki detalj, ono što u meni izaziva emocije i podstiče me da ih dočaram fotografijom, najčešće su senke. Uvek su intrigantne, bilo da posmatram promene koje nastaju kretanjem sunca ili da ih sam stvaram u ateljeu. Senke su magija koja neprestano menja predmet snimanja i ambijent. Gotovo svi moji izlagački radovi satkani su od senki, a u profesionalnom radu trudio sam se da budu deo ambijenta kad god je to bilo moguće. Senke često prikrivaju deo stvarnosti ostavljajući posmatračevoj mašti mogućnost da se razigra, što je čest slučaj i u crno-beloj fotografiji. Neretko one čine da se gubi granica između fotografije u boji i crno-bele fotografije, rekao je Strugar UNS-u.

Izložbu organizuju Klub filmskih i foto amatera “Ponjavica” i Dom kulture “4. oktobar” iz Banatskog Brestovca.

Branislav Strugar rođen je u Beogradu 1949. godine. Profesionalno se bavi fotografijom od 1974. godine. Više od dve decenije radio je kao fotoreporter u Televiziji Beograd, a status samostalnog umetnika fotografije dobio je 1996. godine. Objavio je 13 monografija i održao 23 samostalne izložbe.

  • Datum:  petak, 23. jun 2017.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Galerija Vatrogasnog doma Banatskog Brestovca 
Autor:  UNS
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00