sreda, 6. decembar 2017.  08:57h
Pročitano 1545 puta

Žaklina Mijalković – poverenica Foruma žena Demokratske stranke

Izvršni odbor Foruma žena Demokratske stranke na svojoj sednici, održanoj 28. novembra, doneo je odluku da za poverenicu Foruma žena Gradskog odbora Demokratske stranke Pančevo postavi Žaklinu Mijalković, dipl. bibliotekarku, istovremeno i članicu Gradskog odbora DS Pančevo.

Žaklina Mijalković je dugogodišnja aktivistkinja u borbi za ljudska i manjinska prava Žaklina Mijalković je dugogodišnja aktivistkinja u borbi za ljudska i manjinska prava FB/privatna arhiva

Žaklina Mijalković je dugogodišnja aktivistkinja u borbi za ljudska i manjinska prava, i kao članica Demokratske stranke u ranijem periodu bila je odbornica i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Pančeva i poslanica u Skupštini AP Vojvodine.

Kako je Žaklina Mijalković najavila, u narednom periodu Forum žena Demokratske stranke u Pančevu radiće na analizi postojećeg stanja na lokalnom planu i javno predlagati mere i aktivnosti  u oblasti unapređenja rodne ravnopravnosti.

Ključne oblasti u sadašnjem društvenom trenutku od kojih direktno zavisi poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti tiču se zapošljavanja, obrazovanja, zdravlja, nasilja nad ženama, javnog informisanja i učešća žena u kreiranju politika i donošenju odluka. Lokalna organizacija Foruma žena Demokratske stranke u Pančevu otvorena je za saradnju i rešavanje potreba i problema građana i građanki na teritoriji grada Pančeva. Kao žene, imamo svoje svakodnevne, individualne borbe i  potrebno je vrlo malo da se solidarno i zajedno uključimo u svakodnevnu kolektivnu borbu. Jedino tako stičemo ogromnu snagu u otporu diskriminaciji i nasilju, te potencijal koji stvara uslove za razvoj politika jednakih mogućnosti, kazala je Mijalković.

Autor:  Saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00