četvrtak, 8. decembar 2016.  19:00h
Pročitano 3997 puta

Izložba “Umetnost, arhitektura, dizajn” u Pančevu

Izložba „Umetnost, arhitektura, dizajn" svečano će biti otvorena u Galeriji savremene umetnosti Pančevo u četvrtak, 8. decembra u 19 časova. 

Na ovogodišnjoj, 11. izložbi, biće predstavljena selekcija projekata deset autora koji nemaju više od trideset i pet godina, a koji žive u Pančevu.

To su: David Bilobrk, Konstantin Brašovan, Jasna Cizler, Miodrag Grbić, Aleksandar Hrib, Nevena Jevtović, Ognjen Krašna, Dragana Marinković, Dušan Ogrizović i Milan Varga.

Poslednjih desetak godina program Galerije je obogaćen autorskim projektima, kako bi bile predstavljene primenjene umetničke grane, a jedan od načina predstavljanja je i godišnja izložba "Umetnost Arhitektura Dizajn".

Tu su još i Nove tehnologije, koje su proistekle iz programa pod nazivima Vizuelni znak i arhitektura, Modna fotografija…. Na ovaj način se predstavljaju primenjene umetničke grane koje su svakako u tesnoj vezi sa klasičnim likovnim medijima, do tada zastupljenih u galeriji. Prolazeći kroz kataloge Umetnost Arhitektura Dizajn, vidi se da je prošlogodišnji jubilej zaokružio jednu celinu postavljajući pitanje o egzistenciji određenog arhitektonskog prostora - Galerije. Sad se svakako nameće ideja početku nove celine. Ta sloboda koliko god izgledala rasterećujuće uliva i dodatnu odgovornost u promišljanju novih pravaca u kojima će se nadalje razvijati koncepcije UAD-a, kaže Ivana Markez Filipović, urednica programa vizuelnih umetnosti.

Negde u osnovi formiranja programskih aktivnosti Galerije savremene umetnosti Pančeva je i inicijativa za podršku mladim, lokalnim, umetnicima u vidu predstavljanja njihovih ostvarenja. Ovo je ustvari i bila ideja vodilja u realizaciji ovogodišnjeg projekta. 

  • Datum:  četvrtak, 08. decembar 2016.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Galerija savremene umetnosti Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00