utorak, 8. avgust 2017.  21:27h
Pročitano 1963 puta

DS: Kako vratiti Pančevo na stare staze ekonomskog razvoja

Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo u svom saopštenju za javnost iznosi nekoliko ideja šta bi trebalo raditi da bi se Pančevo vratilo na stare staze ekonomskog razvoja. 

Dragoljub Krstić, v.d. predsednika Gradskog odbora DS u Pančevu Dragoljub Krstić, v.d. predsednika Gradskog odbora DS u Pančevu DS

Svakako da sada treba mnogo znanja i ideja, ali i energije i finansijskih sredstava za realizaciju tih ideja.

Pre svega, potrebno je aktivirati sve institute razvoja u gradu, putem određenog Programa razvoja. Zato i ja, ispred Demokratske stranke Pančevo, iznosim ovaj paket predloga, kao doprinos u definisanju elemenata Pragrama razvoja, koji treba da bude otvoren, odnosno da prihvata korekcije, dopune i promene, piše u saopštenju koje je potpisao v.d. predsednika pančevačkog DS-a Dragoljub Krstić.

U saopštenju se dalje navodi, da je prioritetno, uz angažovanje izvršnih organa gradske uprave, stručnih službi lokalne uprave, naučno-stručnih institucija u gradu (npr. Institut ,,Tamiš” kao i druge organizacije za  razvoj i inžinjering) i novoformirane Agencije za razvoj Južnog Banata, potrebno uraditi dugoročni program za stvaranje uslova za oživljavanje industrijalizacije i reindustrijalizacije u Gradu.

Industrijalizacija i reindustrijalizacija treba da obuhvate sve oblike domaćeg i stranog investiranja i to: greenfield i brownfield investicije, merger, joint venture i investicione akvizicije. Program mora da bude za period od najmanje deset godina. Program treba posebno da tretira odnos primarne poljoprivredne proizvodnje i industrijske proizvodnje kao više faze prerade, obzirom na privrednu strukturu Južnog Banata, kao i na geografski položaj Južnog Banata i grada Pančeva, koji ima luku na Dunavu. Ekološki aspekti u Programu za industrijalizaciju i reindustrijalizaciju moraju se studiozno tretirati, navodi se između ostalog u saopštenju.

Između ostalog, u saopštenju se navodi, da krajni cilj sveobuhvatnog Programa industrijalizacije i reindustrijalizacije je stvaranje najmanje 10.000 novih radnih mesta u industriji Grada Pančeva do 2030. godine. 

Kompletno saopštenje Gradskog odbora DS u Pančevu možete pročitati na sajtu ove političke partije.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(9 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00