petak, 31. jul 2015.  17:30h
Pročitano 4626 puta

Manifestacija “U smiraj dana”

„U smiraj dana” je manifestacija koja ima za cilj da promoviše Leanku kao turistički lokalitet Deliblatske peščare, na 8 km iz pravca Dolova.

Šetnja stazom od oko 6 km Šetnja stazom od oko 6 km V.J.P.

Programom je predviđena šetnja kroz šumu, upoznavanje s lokacijama gde su snimani kultni srpski filmovi i posmatranje zalaska sunca. 

Leanka je lokalitet gde se nalazi crkva posvećena Svetom Vasiliju Ostroškom i tamo će već od 17 sati početi okupljanje zainteresovanih za učešće u manifestaciji „U smiraj dana”. 

Pred polazak u šetnju šumom, prisutni će imati priliku da čuju nešto o istorijatu ove crkve.

Nakon toga sledi lagana šetnja stazom od oko šest kilometara, uz posetu nekim delovima Peščare i priče o njenom nastanku, delu flore i faune, kao i lekovitom bilju, koje se sada može pronaći na tom lokalitetu”.

Pored šetnje „divljom” stazom, organizatori su naveli da će se prolaziti i kroz samu šumu, gde će vodič zainteresovane upoznati s biljnim vrstama i pokazati tragove u pesku koje ostavljaju za sobom srne i jeleni. Plan je da se u smiraj dana stigne do najviše tačke u tom delu Peščare i posmatra zalazak sunca. Šetnja će obuhvatiti i lokacije na kojima su snimani filmovi „Ko to tamo peva”, „Varljivo leto ’68”, „Besa”, “Džingis Kan”, “Boj na Kosovu” i „Sveti Georgije ubiva aždahu”.

Šetnja peščarom biće završena u bio-etno domaćinstvu Vojnov, gde će biti priređena izložba starog pokućstva i svega onog što je jedna seoska kuća nekada imala. 

Udruženje vinara izložiće svoja vina, a umetnici iz Dolova svoje dolovačke suvenire. 

Za kraj ovogodišnje manifestacije “U smiraj dana”, domaćini su najavili bogat kulturno-umetnički program koji priprema Dom kulture Dolovo.

  • Datum:  petak, 31. jul 2015.
  • Vreme:  17:30 
  • Mesto:  Leanka, 8 km od Dolova, kod crkve Sv. Vasilija Ostroškog 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00