ponedeljak, 16. maj 2016.  18:32h
Pročitano 3673 puta

Prvih 70 godina Elektrotehničke škole

Elektrotehnička škola “Nikola Tesla” u Pančevu, danas je u dvorani Apolo obeležila 70. rođendan od osnivanja obrazovanja elektro struke u našem gradu.

Elektrotehničku školu Nikola Tesla u Pančevu danas pohađa oko 600 đaka Elektrotehničku školu Nikola Tesla u Pančevu danas pohađa oko 600 đaka Pančevo.MOJKraj.rs

Sve je počelo 1946. godine kada su osnovana tri odseka: jedan je bio za jake struje, drugi radio odsek i treći mašinski odsek. 

Nikola Ćurčin, direktor Elektrotehičke škole kaže da je tokom ovih 70 godina evoluirala tehnika, a samim tim i škola.

Mi danas školujemo različite obrazovne profile koji se tiču telekomunikacija, multimedija i informacionih tehnologija. Tu su i dalje i bazični odseci koji se tiču energetike i prozivodnje struje, jer bez distribucije i proizvodnje struje nema ni ostale eletrotehnike. Takođe je tu i procesno upravljanje, jer mi smo ipak i dalje industrijski grad, a tu je i smer za administratore računarkih mreža, rekao je Ćurčin.

 

nikola curcin direktor ETS skole

 

Elektrotehnička škola već drugu godinu nema treći stepen kao opciju prilikom upisivanja đaka u srednju školu. Direktor Ćurčin kaže da je osnovni razlog interesovanje đaka koje je veće za četvrti stepen.

Mi kao svaka institucija moramo da pratimo ono što đaci traže i ono što traži tržište rada. Danas je četrvti stepen nešto što privlači đake da dolaze i mi time dobijamo na kvalitetu, a oni na kvalitetu obrazovanja i konkurentnosti na tržištu rada, rekao je direktor.

Elektrotehnička škola “Nikola Tesla” će i ove godine upisati iste smerove kao i prošle godine.

Razlika je u tome što sada multimedija izlazi iz ogleda i đaci će imati izmenjen nastavni program koji je još savremeniji nego što je bio kada je pre 10 godina uveden ogled. I dalje će u ogledu biti elektrotehničar informacionih tehnologija, koji će pohađati 24 učenika i to je trenutno jedini smer u ogledu, objasnio je Ćurčin.

Elektrotehničku školu Nikola Tesla u Pančevu danas pohađa oko 600 đaka.

Proslavi su danas prisustvovali bivši i sadašnji profesori, bivši i sadašnji učenici i đaci generacija, kao i prijatelji škole.

 

proslava 70 godina skole

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00