četvrtak, 29. novembar 2018.  19:00h
Pročitano 3617 puta

Dokumentarni film „Enkel“ u Pančevu (VIDEO)

U organizaciji Filmskog Centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u četvrtak 29. novembra, održaće se projekcije domaćih dokumentarnih filmova u trinaest gradova Srbije.

U okviru Dana domaćeg filma publika u Pančevu pogledaće film Enkel U okviru Dana domaćeg filma publika u Pančevu pogledaće film Enkel detalj s plakata

U Kulturnom centru Pančeva biće prikazan film Aleksandra Reljića “Enkel” (“Unuk”) u produkciji Radio-televizije Vojvodina. Nakon projekcije koja će početi u 19 sati, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa  Aleksandrom Reljićem, rediteljem filma. 

Dokumentarni film “Enkel” prati priču Rajnera Hesa, unuka ozloglašenog komandanta Aušvica Rudolfa Hesa, i Eve Mozes Kor. Preživela logorašica Eva Mozes Kor, koja je preživela nacističke smrtonosne eksperimente doktora Jozefa Mengelea, 2014. godine simbolično usvaja unuka komandanta Aušvica - Rajnera Hesa. Njih dvoje su u Aušvicu potpisali zavet o zajedničkom nastupu u borbi protiv rasizma, antisemitizma i ksenofobije u današnjem svetu. Film je nagrađen na Al Jazeera Balkans Documentary Film Festivalu u Sarajevu.

 

Enkel poster 1

 

Osim u Pančevu, Dan Domaćeg Filma održaće se i u Novom Sadu, Subotici, Vrnjačkoj Banji, Gornjem Milanovcu, Leskovcu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Ivanjici, Čačku, Šapcu i Negotinu. 

  • Datum:  četvrtak, 29. novembar 2018.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Kulturni centar Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00