utorak, 15. novembar 2016.  19:00h
Pročitano 4059 puta

Predstavljanje knjige „Deset zamki” Vase Pavkovića

Predstavljanje knjige „Deset zamki” Vase Pavkovića biće organizovano u utorak, 15. novembra u 19 sati u Galeriji Bate Mihailovića u Pančevu.

Učestvuju Marko Nedić, kritičar i Vasa Pavković, autor

marko nU najnovijoj knjizi „Deset zamki” jedan od najboljih srpskih pripovedača Vasa Pavković piše o deset uzbudljivih kriminalističkih slučajeva iz duge i uspešne karijere policajca i docnije advokata Todića.

Tajanstvene i dramatične, protkane posebnim humorom, „Deset zamki” se čitaju bez daha, kao uspešni primeri umetničkih priča detekcije. Istovremeno, u njima se živo i kritički odslikava poslednjih pola veka u našim životima i mnoštvo čudesnih sudbina takozvanih malih ljudi.

 

deset zamki vv

 

Vasa Pavković (Pančevo, 1953), prozaista, pesnik i kritičar.

Objavio je je niz knjiga. Ističemo zbirke priča: „Monstrum i druge fikcije”, „Hipnotisan”, „Mačje oči”, „Poslednji štićenik noći”, „Moj život na Marsu”, „Crnac u beloj košulji” i „Okean Dunav”.

Dobitnik je niza visokih književnih priznanja od kojih se za oblast pripovedaštva ističu nagrade „Karolj Sirmai” i „Kočićevo pero”.

Blizu četiri decenije radi u Institutu za srpski jezik, sada kao jedan od urednika rečnika SANU. Voli košarku, sluša rokenrol i u divljoj prirodi fotografiše dnevne leptire.

 

  • Datum:  utorak, 15. novembar 2016.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Galerija Bate Mihailovića, Žarka Zrenjanina 1, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00