utorak, 30. april 2024.  12:44h
Pročitano 221 puta

Sredstvima Ambasade Bugarske biće izgrađen sistem za grejanje i hlađenje u Domu kulture u Ivanovu

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske u saradnji sa Ambasadom Republike Bugarske obezbedili su bespovratnu finansijsku pomoć za izvođenje projekta "Izgradnja sistema za grejanje i hlađenje u velikoj sali Doma kulture" u Ivanovu.

Ugovor su potpisali Marko Guran, direktor Doma kulture „29. novembar“ Ivanovo i Petko Dojkov, ambasador Bugarske u Srbiji Ugovor su potpisali Marko Guran, direktor Doma kulture „29. novembar“ Ivanovo i Petko Dojkov, ambasador Bugarske u Srbiji Dom kulture Ivanovo

 

Ugovor su potpisali Marko Guran, direktor Doma kulture „29. novembar“ Ivanovo i Petko Dojkov, ambasador Bugarske u Srbiji.

Marko Guran kaže da je za njih ovo veoma značajna investicija, jer će Domu kulture omogućiti da nesmetano organizuje svoje programe u svim vremenskim uslovima.

„Ovo je pre svega istorijska investicija za nas, zato što kad je zidan i građen Dom kulture uopšte nije bilo u planu da se uradi grejanje. To je svih ovih godina uticalo na to da po veoma hladnom ili veoma toplom vremenu salu ne možemo da koristimo, odnosno imali smo i velike troškove za grejanje i hlađenje kad smo bili prinuđeni da program organizujemo. Sada će se to sve promeniti. U ovoj fazi radova ugradićemo novi sistem za grejanje i hlađenje u Velikoj Sali Doma kulture koja po površini zauzima više od 50% prostora objekta, samim tim imaćemo mnogo bolje mogućnosti zimi kad je veoma hladno i leti kad je jako toplo. Ova investicija dovešće do značajnih ušteda u potrošnji struje, a sada ćemo imati mogućnost korišćenja sale u svim godišnjim dobima, bez obzira na vremenske prilike“, izjavio je Marko Guran, direktor Doma kulture Ivanovo.

 

8cbab7d4 6908 4f1d 96f0 d64e36297773

 

Ovo je već treći put da je Dom kulture Ivanovo podržan na konkursu Ambasade Bugarske. Prvi put je kompletno renovirana Velika sala Doma kulture u Ivanovu, drugi put je rekonstruisana biblioteka i sređen desni blok objekta, zamenjeni su prozori i uređena učionica za učenje jezika.

Što se tiče ove najnovije investicije, u Ivanovu očekuju početak radova u narednih mesec dana, a završetak svih radova predviđenih projektom tokom ovog leta.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00