ponedeljak, 20. maj 2024.  08:23h
Pročitano 351 puta

Pet medalja za atletičarke Dinama na kvalifikacijama za seniorski KUP Srbije

Atletičarke Dinama iz Pančeva osvojili su pet medalja u drugom kolu kvalifikacija za seniorski KUP Srbije održanom minulog vikenda na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici.

AK „Dinamo“ Pančevo odlučio je da nastupi u ženskoj konkurenciji i postigao je odličan rezultat AK „Dinamo“ Pančevo odlučio je da nastupi u ženskoj konkurenciji i postigao je odličan rezultat AK Dinamo, Pančevo

 

AK „Dinamo“ Pančevo odlučio je da nastupi u ženskoj konkurenciji i postigao je odličan rezultat.

„Osvojeno je pet medalja: Sanja Marić je pobedila u trci na 3000m, dok je u trci na 5000m osvojila drugo mesto. Sanja je na takmičenju sa lakoćom istrčala obe trke i pokazala da je jedna od najboljih trkačica na dužim stazama u Srbiji. Dunja Atanacković je osvojila dva treća mesta u trkama na 3000m i 5000m. Ona je u obe discipline ostvarila kvalifikacionu normu za finalna takmičenja. Primetan je bio umor kod Dunje, pogotovo drugog dana jer je u prethodnih 10 dana imala pet izuzetno napornih takmičenja pa se od nje na finalu KUP-a Srbije očekuju još bolji rezultati jer će imati dve nedelje samo priprema da finale. Ženska štafeta 4x400m osvojila je drugo mesto i kvalifikovala se za finale KUP-a Srbije za seniore“, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Sastav štafete: Tamara Blanuša, Sanja Marić, Vanja Mičević i Dunja Atanacković. Kvalifikacionu normu za finale ostvarile su i Tamara Blanuša u trci na 400m prepone istrčavši lični rekord kao i Vanja Mičević u trkama na 3000m i 5000m.

Finale KUP-a Srbije održaće se za 14 dana u Kraljevu a AK „Dinamo“ Pančevo će na takmičenje otići sa velikim ambicijama.

„Očekujemo plasman među najuspešnijim seniorskim ekipama Srbije u ženskoj konkurenciji“, zaključio je u svom izveštaju trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00