ponedeljak, 29. april 2024.  20:38h
Pročitano 197 puta

Foto-safari: Ivanovo 17. put inspiracija ljubiteljima fotografije

U Ivanovu već 17 godina održava se foto-safari, manifestacija koja okuplja veliki broj ljudi iz cele Srbije. Oni uživaju u druženju, pejzažima i svojim radovima promovišu selo.

Ovogodišnji Foto-safari privukao je više od 100 fotografa u Ivanovo, za koje svi kažu da je malo, ali lepo selo, sa izuzetno ljubaznim domaćinima Ovogodišnji Foto-safari privukao je više od 100 fotografa u Ivanovo, za koje svi kažu da je malo, ali lepo selo, sa izuzetno ljubaznim domaćinima Pančevo MOJKraj/arhiva

 

 

Ovogodišnji Foto-safari privukao je više od 100 fotografa u Ivanovo, za koje svi kažu da je malo, ali lepo selo, sa izuzetno ljubaznim domaćinima. Zato se mnogi vraćaju svakog proleća. Priroda je lepa, sa gotovo idiličnim pejzažima,pašnjacima, rukavcom Dunava, pticama. Sve se to može posmatrati sa vode, prilikom vožnje čamcima. Sa druge strane, tu su i modeli u starinskom ambijentu, u crkvi, Mađarskoj etno kući i nekim napuštenim objektima.

„Od prvog trenutka kad sam došao ovde bilo je dobrog druženja, svaki put je bila sve bolja i bolja organizacija, sve više motiva za fotografisanje, iako je selo malo, a nas mnogo“, navodi Dragan Kezmić iz Sremske Mitrovice.

Posetioci često ističu i gostoprimstvo u svojim pozitivnim utiscima, a meštani su se prethodnih 17 godina navikli na umetnike i rado ih dočekuju.

Marko Guran, direktor Doma kulture Ivanovo kaže da selo održavaju lepote Ivanova. 

„Mi samo omogućimo fotografima i zaljubljenicima da dođu do tih lepota i da ih što bolje fotografišu tog dana. Ivanovo je itekako poznato po foto-safariju, jer samo Ivanovo se promoviše na taj način, to je jedna promocija kroz fotografiju, jer to nisu fotografije koje možete da vidite samo ovde u Ivanovu na izložbi, tako da te fotografije stižu svuda po svetu tako da mi imamo tu privilegiju da se promovišemo na jedan poseban način“, kaže Guran.

Sve fotografije koje nastanu na Foto-safariju primaju se na izložbu, koja se tradicionalno otvara sredinom avgusta.

„Imamo mnogo početnika amatera. Svi smo mi foto amateri, ali neki su tek počeli da fotografišu, tako da njima to znači kad vide svoju fotografiju na izložbi i u katalogu“, rekao je za RTS Zoltan Bisak, organizator manifestacije.

Fotografi i njihovi radovi promovišu Ivanovo, pa se u ovo najmanje selo na teritoriji Grada Pančeva doseljava sve više ljudi, koji vole miran i spokojan ambijent.

Autor:  Pančevo MOJKraj/RTS
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00