petak, 26. april 2024.  11:40h
Pročitano 234 puta

Grad Pančevo obezbedio sredstva Dušanu Mladenoviću za odlazak na takmičenje u Indoneziju

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva ugostio je Dušana Mladenovića, učenika IV razreda Gimnazije „Uroš Predić“ Pančevo i istaknutog polaznika Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva koji će predstavljati Srbiju na Međunarodnom takmičenju mladih istraživača u istraživačkim radovima u oblasti društvenih nauka u Indoneziji. 

Dr Draboljub Cucić, Dušan Mladenović i Aleksandar Stevanović Dr Draboljub Cucić, Dušan Mladenović i Aleksandar Stevanović Grad Pančevo

 

 

Sastanku su prisustvovali i mr Tatjana Božić, član Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za obrazovanje, Zorica Pomar, direktor Gimnazije „Uroš Predić“, dr Dragoljub Cucić, rukovodilac Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo, kao bi se dogovorili o finansijskoj podršci i obezbeđivanju sredstava za Dušanov put, jer će na Baliju, kao član reprezentacije, predstavljati Srbiju u oblasti istorije.

Grad Pančevo će uvek, kao i do sada, podržavati i nagraditi mlade, vredne, talentovane ljude. Veliko mi je zadovoljstvo što će se naš grad na ovakav način promovisati i izvan granica Republike Srbije. Obezbedili smo sredstva za našeg predstavnika u reprezentaciji, koji će dostojanstveno i sa ponosom predstavljati i Pančevo i Srbiju, na jedinom Međunarodnom takmičenju mladih istraživača koje obuhvata i oblast istorije. Podržavajući naše predstavnike na raznim takmičenjima van granica naše zemlje, predstavljamo bogatstvo naše istorije i kulture širom sveta. Mladi ljudi predstavljaju stub svakog društva, zato i ulažemo u obrazovanje, a kada tome dodamo i njihove uspehe, sasvim sam siguran da nas uz njih čeka lepa budućnost, rekao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović i poželeo Dušanu sreću na predstojećem takmičenju.

 

IMG 3883

 

Međunarodno takmičenje mladih istraživača u istraživačkim radovima u oblasti društvenih nauka će biti održano od 27. do 31. avgusta na Baliju. Ovogodišnja istraživačka tema koju će Dušana Mladenovića predstaviti u Indoneziji nosi naslov „Političke prilike u Pančevu za vreme Slobodana Miloševića od 1989. do 2000. godine“.

Polaznici Grupe za istoriju Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo, pod mentorstvom mr Nikole Koneskog, u prethodnim godinama su na ovom takmičenju imali odlične rezultate, Dobrica Banković je prošle godine osvojio bronzanu medalju, a Stefan Ilić i Zorana Tripković srebrnu 2022. godine. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00