ponedeljak, 1. februar 2016.  19:00h
Pročitano 4384 puta

Izložba slika Likovne sekcije Kluba za odrasla i stara lica

Svečano otvaranje izložbe slika Likovne sekcije Kluba za odrasla i stara lica zakazan je za 1. februar u 19 sati u foajeu Kulturnog centra Pančevo.

Svečano otvaranje izložbe: 1. februar u 19 sati u foajeu Kulturnog centra Pančevo Svečano otvaranje izložbe: 1. februar u 19 sati u foajeu Kulturnog centra Pančevo

Jednom nedelјno, u prostorijama Kluba za odrasla i stara lica, u Uici Josifa Marinkovića, okuplјa se neobična grupa lјudi. Mnogi od njih su godinama u penziji, neki su mlađi, neki još uvek rade.. Uprkos tim i drugim razlikama, svi imaju jednu zajedničku lјubav, a to je umetnost. 

Aleksandra Ksenija Milosavljević, rukovodilac likovne sekcije kaže da im Klub pruža odlične uslove za rad, kompletan slikarski pribor i komforni slikarski prostor.

Ipak, dešava se, da nam je ponekad tesno koliko nas ima.. I posle dve godine rada sa ovim divnim slikarima-amaterima i još bolјim lјudima ja, kao neko ko ih uči slikarskim tehnikama, ostajem iznova iznenađena gledajući, iz nedelјe u nedelјu,  njihov žar i želјu da još nešto novo nauče, da se usavrše i postignu svoj umetnički maksimum. Članovi likovne sekcije, kao i svi umetnici, koristeći veštinu i imaginaciju, slikaju sa namerom da nam prenesu svoje emocije, ideje i, zašto ne reći, svoje višedecenijsko životno iskustvo. I zato njihove slike nisu tek puko slikarstvo već sveobuhvatna oda najlepšim lјudskim osobinama. Mi njih ne učimo, mi smo samo pozvani da pogledamo njihovu slikarsko-životnu izložbu, kaže Milosavljevićeva. 

Izložba će biti otvorena do 10. februara.

 

  • Datum:  ponedeljak, 01. februar 2016.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Foaje Kulturnog centra, Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00