subota, 17. oktobar 2015.  18:21h
Pročitano 1969 puta

Međunarodno priznanje za Valentina Mika i Mirče Marana

Na Međunarodnom sajmu knjiga “Transilvanija” u rumunskom gradu Kluž među dobitnicima važnih priznanja “Kultura bez granica” je i pančevački novinar i pisac Valentin Mik.

Valentinu Miku iz Pančeva u Klužu je uručeno međunarodno priznanje "Kultura bez granica" Valentinu Miku iz Pančeva u Klužu je uručeno međunarodno priznanje "Kultura bez granica" Transilvania, Kluž

Ovo međunarodno priznanje je veoma važno i značajno, posebno jer ga je Pančevac Valentin Mik dobio kao strani pisac, neko ko je državljanin druge države.

Valentin Mik je na postdiplomskim, master studijima na fakultetu političkih, administrativnih i komunikacionih nauka Univerziteta Babes-Bolyai u Klužu i kandidat za ovo prestižno priznanje je postao na predlog svog Univerziteta. Naš sugrađanin uskoro će upisati i doktorske studije na ovom prestižnom Univerzitetu u Rumuniji,

U rodnom Pančevu Valentin Mik radi kao novinar, ali i piše knjige. I to veoma dobre, čim je i ovako značajan Sajam knjiga to nagradio.

Ova nagrada mi puno znači, jer je međunarodna i najveća i najznačajnija od onih koje sam do sada dobio. Ona je za mene most između dve kulture u kojima živim, veza između Rumunije u kojoj se školujem na postdiplomskim studijima i Srbije u kojoj živim i radim, rekao je za Pančevo MOJKraj.rs Valentin Mik.

Na Univerzitetu Babes-Bolyai u Klužu ima puno stranaca, a nastava se izvodi na rumunskom, mađarskom, nemačkom i engleskom jeziku.

Osim našeg sugrađanina, ovu vrednu nagradu „Kultura bez granica“ dobio je i dr Mirča Maran, istoričar i pisac iz Vladimirovca, inače profesor na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Vršcu.

Ovaj Sajam knjiga održan je od 6. do 11. oktobra, a nagrada im je uručena 13. oktobra na svečanosti u Klužu u Rumuniji.

 

Autor:  V.J.P.
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00