sreda, 16. februar 2022.  09:27h
Pročitano 428 puta

Predstavljena knjiga “Segmenti kulturnog života Rumuna u Banatskom Novom Selu”

Promocija knjige “Segmenti kulturnog života Rumuna u Banatskom Novom Selu” održana je 11. februara u maloj sali Doma kulture „3. oktobar“ u Banatskom Novom Selu. Autor knjige je Ilije Baba, meštanin Banatskog Novog Sela, radnik u kulturi i zaljubljenih u istoriju svog mesta.

Sa promocije knjige u Banatskom Novom Selu Sa promocije knjige u Banatskom Novom Selu "Libertatea izdavaštvo"

Na promociji knjige pored autora, govorili su Teodora Smoljan, urednica „Libertatea izdavaštva“, Valentin Mik, glavni i odgovorni urednik nedeljnika na rumunskom jeziku „Libertatea“, George Janeš, sveštenik Rumunske pravoslavne crkve u Novom Selu i profesor istorije Dr Mirča Maran.

Dr Mirča Maran je na promociji rekao da je ova knjiga još jedan važan pisani dokument u bogatoj bibliografiji Banatskog Novog Sela.

Ilije Baba je publicista i kulturni entuzijasta koji je već duže vreme poznat po istraživanjima o prošlosti novoseljanskih Rumuna. Njima je posvetio nekoliko mogorafija na temu verskog i kulturnog života Rumuna u Banatskom Novom Selu. Iako po struci nije istoričar, pokazao je odlično poznavanje istorijskih prilika ne samo u Banatskom Novom Selu, već i u Banatu, rekao je između ostalo dr Maran.

„Segmenti iz kulturnog života Rumuna iz Banatskog Novog Sela” je najnovije izdanje „Libertatea izdavaštva“ koje govori o muzičarima koji su obeležili i obogatili kulturni život u Banatskom Novom Selu.

 

korice knjige

Autor:  Pančevo MOJKraj/T.S.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00