petak, 18. maj 2018.  17:51h
Pročitano 1440 puta

Počeli su radovi na rehabilitaciji regionalne sportske hale u Pančevu

Počeli su radovi na objektu Hale sportova u Pančevu, u naselju Strelište, u skladu sa dinamikom realizacije aktivnosti na projektu “Energetska efikasnost - preduslov za bolju životnu sredinu“.

Maja Vitman, gradska menadžerka obišla je radove Maja Vitman, gradska menadžerka obišla je radove Grad Pančevo

Tim povodom na teren je izašla gradska menadžerka, Maja Vitman, i predstavila aktivnosti na projektu. 

Rehabilitacija Hale sportova u gradu Pančevu je jedna od značajnih tema na osnovu koje smo mi i konkurisali za sredstva po konkursu prekogranične saradnje "INTERREG IPA CBC" programa sa našim prekograničnim partnerom po ovom projektu, gradom Rešice iz Rumunije. Predviđeni radovi obuhvataju zamenu stolarije, izolaciju zidova i krova i instalaciju opreme za grejanje i hlađenje. Stara stolarija iznad borilišta, površine 275 m2, će biti zamenjena novom, aluminijumskom. Bočni zidovi i krov će biti pokriveni aluminijumskim panelima debljine 10 cm, a stara zidana klima komora iz 1969. godine će biti zamenjena novom koju će pokretati dve vazduh-voda toplotne pumpe. Ugradnjom toplotnih pumpi osim efikasnijeg grejanja po prvi put će biti omogućeno hlađenje Hale sportova, objasnila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Vrednost ovog zajedničkog projekta sa partnerom iz Rumunije je 1.353.167,55 evra, a Grad Pančevo, po ovom celokupnom projektu, je dobio 792.776,25 evra. 

 

0 maja vitman gradski menadzer

 

Za izvođački projekat je ugovorena vrednost radova u iznosu od oko 607.000 evra što bi bilo u dinarskoj protivvrednosti oko 73 miliona dinara. Takođe, treba napomenuti učešće grada koje je oko 11 miliona dinara sa tim što smo mi konkurisali kod Autonomne pokrajine Vojvodine za sufinansiranje po ovakvoj vrsti projekta i dobili 4 miliona dinara, objasnila je Vitman.

Nakon završenih radova sportisti i gledaoci će imati mnogo bolje uslove u samoj Hali, a lokalna samouprava će smanjiti troškove održavanja kroz umanjene račune za grejanje i hlađenje. Izvođenje planiranih radova će trajati 90 dana. 

U avgustu očekujemo Halu sportova u novom ruhu, spremnu za sledeću sportsku sezonu, kazala je Maja Vitman.

Očekivani rezultat je objekat energetskog razreda C u odnosu na sadašnji razred E. Na ovaj način se postiže glavni cilj projekta, doprinos energetskoj efikasnosti korišćenjem obnovljivih izvora energije i smanjenje emisije gasova koji izazivaju efekat staklene bašte. 

Izvođač radova je „Alfaco Inžinjering” iz Čačka koji je dobio ugovor na međunarodnom tenderu raspisanom po PRAG proceduri za finansiranje eksternih aktivnosti Evropske Unije.

 

0 hala sportova table izvodjac radova

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00