petak, 13. oktobar 2017.  13:18h
Pročitano 2361 puta

Konkursi za nove direktore u dva gradska preduzeća u Pančevu

Gradsko veće Pančevo usvojilo je na današnjem zasedanju Odluku da se za direktore dva javno-komunalna preduzeća raspišu konkursi.

Gradsko veće Pančevo usvojilo je na današnjem zasedanju Odluku da se za direktore dva javno-komunalna preduzeća raspišu konkursi Gradsko veće Pančevo usvojilo je na današnjem zasedanju Odluku da se za direktore dva javno-komunalna preduzeća raspišu konkursi Pančevo.MOJKraj.rs

Po Zakonu o javnim preduzećima, Grad je obavezan da donese Odluku o sprovođenju konkursa za izbor direktora.

Prema današnjoj Odluci Gradskog veća, za izbor direktora u JKP "Zelenilo" i JP "Gradska stambena agencija" u narednom periodu biće raspisani konkursi. 

Slađana Feratović, sekretarka Sekretarijata za skupštinske poslove kazala je da će Odluka biti objavljena i u Službenom glasniku Republike Srbije, Službenom listu Grada, dnevnom listu Danas i na zvaničnoj prezentaciji Grada.

Nakon proteka roka od 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, prestaje i rok za prijavu svih zainteresovanih kandidata. Potrebno je držati se datuma kada su dva javna konkursa objavljena u Službenom glasniku Srbije, obrazložila je Slađana Feratović.

 

IMG 20171013 101229

 

Članovi Gradskog veća prihvatili su i Odluku pančevačkog "Zelenila" za kreditno zaduženje, kako bi isplatilo otpremnine radnicima koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak iz preduzeća, a u skladu sa odlukom o maksimalnom broju zaposlenih.

Jelena Batinić iz JKP Zelenilo obrazložila je zahtev ovog preduzeća da se kreditno zaduži kako bi mogli da isplate otpremnine za 17 radnika.

JKP Zelenilo zbog teže materijalne situacije, po prvi put uzima kratkoročni kredit, namenski u vrednosti od 10 miliona dinara, uz otplatu na 12 meseci i sa minimalnom kamatom od 2 posto. Želimo da svoje kolege ispratimo i da ispoštujemo ovu brojku maksimalnog broja zaposlenih, kazala je Jelena Batinić.

Gradsko veće je pozitivno rešilo i zahteve za imenovanje stručnih radnika koji će obavljati nadzor nad izvođenjem radova u Železničkoj ambulanti i školi u Ivanovu, a koja su stigla na adresu Sekretarijata za investicije.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00