ponedeljak, 15. april 2024.  12:49h
Pročitano 331 puta

Manifestacija „Prolećni ručak“ 21. aprila na izletištu Skela u Jabuci

I ove godine će se organizovati manifestacija „Prolećni ručak“ u Jabuci, i to u nedelju, 21. aprila sa početkom u 8 časova na izletištu Skela na obali Tamiša.

Organizator je Mesna zajednica Jabuka, a u realizaciji učestvuju sva udruženja i privrednici s teritorije ovog mesta Organizator je Mesna zajednica Jabuka, a u realizaciji učestvuju sva udruženja i privrednici s teritorije ovog mesta MZ Jabuka

 

 

Predstavnici Mesne zajednice Jabuka su se sa predstavnicima jabučkih udruženja dogovorili oko organizacije manifestacije.

„Ovim putem pozivamo sve koji hoće da pokažu svoje kulinarsko umeće da dođu u Jabuku na izletište „Skela“. Manifestacija nije takmičarskog karaktera. Svi učesnici prave svoje specijalitete o svom trošku. Cilj manifestacije je razmena mišljenja i jedno veliko druženje svih građana Jabuke i okoline. Iz iskustva sad već znamo da svako od udruženja donese ili pripremi o svom trošku neki svoj specijalitet i bude na druženju i po deset ili 12 različitih vrsta jela“, objasnio je Slobodan Ilić, predsednik MZ Jabuka.

Manifestacija „Prolećni ručak“ održava se od 2016. godine, jedino 2021. godine nije organizovano zbog pandemije korona virusa.

„U Jabuci imamo puno udruženja koja deluju u različitim oblastima i uveli smo praksu da se bar jednom godišnje u proleće okupimo na jednom mestu, da se družimo i razmenimo iskustva. Svake godine je „Prolećni ručak“ na drugom mestu. Bilo je kod škole, na rukometnom terenu, kod pijace. Uvek biramo drugu lokaciju, a zatim smo izabrali izletište Skela gde ćemo se okupiti i ove godine. Na ovakvim susretima udruženja razmene iskustva i planove rada i gledaju kako mogu jedni drugima da pomognu kako bi aktivnosti u Jabuci bile što raznovrsnije, bogatije i kvalitetnije“, rekao je Slobodan Ilić.

Organizator je Mesna zajednica Jabuka, a u realizaciji učestvuju sva udruženja i privrednici s teritorije ovog mesta. Pored udruženja građana u ovoj manifestaciji mogu da učestvuju i ostali građani sa svojim specijalitetima.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00