petak, 26. april 2024.  06:34h
Pročitano 471 puta

Prva pesnička kolonija 27. aprila u Dolovu

Prva pesnička kolonija biće održana u subotu, 27. aprila u Dolovu. Tog dana, u ovom mestu, družiće se tridesetak mališana, budućih pesnika, i isto toliko odraslih, već afirmisanih pesnika.

Prva pesnička kolonija biće održana u subotu, 27. aprila u Dolovu Prva pesnička kolonija biće održana u subotu, 27. aprila u Dolovu Pančevo MOJKraj/arhiva

 

 

Druženje malih i velikih poeta, odvija se u sklopu projekta „Dolovo je poezija“, koji je prepoznat i podržan od strane Lokalne fondacije Pančevo, u sklopu programa „Ideje koje pokreću promene“. Pre subotnje završne manifestacije upriličeno je niz radionica sa najmlađima, kako bi se oni uputili u čarobni svet sklapanja reči u pesme. 

Najsvežije druženje malih pesnika bilo je u četvrtak, 25. aprila, kada su budući pesnici imali priliku da čuju stihove Borisa Matijevića iz Pančeva. Svestrani Boris obradovao je dolovačke osnovce svojim vrcavim dečijim pesmama, a sve to moći će da čitaju i ubuduće u svojim školskim klupama, jer je pesnik školskoj biblioteci poklonio desetak svojih knjiga. 

Nedelju dana pre Borisa Matijevića, na sličnoj radionici, kordinatori projekta Teodora Radonjin, Miroslav Prvulj i Nikola Radonjin, predstavili su dolovačkim osnovcima svoj rad u stihovima. Čuvši ih, mališani su i sami uzeli papire u ruke i počeli stvaranja svojih prvih pesama.

Ovogodišnje proleće u Dolovu definitivno miriše i mirisaće na poeziju. Ako je jesen u mirisima štrudle, zima u notama vina, a leto okićeno Ivanjskim cvećem, onda je ovo dolovačko proleće u znaku stihova i lepih reči pretočenih u pesme.

 

dolovo je poezija flajer min

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00