ponedeljak, 24. avgust 2015.  20:00h
Pročitano 4987 puta

Zoran Kesić i “Njuz.net” zajedno pred Pančevcima

U Dvorani Apolo u Pančevu, u ponedeljak, 24. avgusta, od 20 sati počeće tribina na kojoj će zajedno na razne teme govoriti Zoran Kesić i popularni “Njuzovci”.

Gde prestaje stvarnost a počinje fikcija i šta se dešava kada prestanemo da pravimo razliku? Zašto između svakodnevice u Srbiji i vesti „Njuz.neta” vlada mrtva trka? Da li i o slobodi izražavanja možemo govoriti kao da je vest iz ogledala? Da li su nam ostali samo crni humor, ironija i sprdanje? I kada ćete se konačno uozbiljiti? O ovim ozbiljnim temama će ozbiljno govoriti ekipa „Njuz.neta”.

VAŽNA NAPOMENA: Na početku tribine, tokom prva 24 minuta, prisutnima će se obratiti Zoran Kesić. I usred tribine. I na kraju.

Verujemo da imate minimum 24 razloga da dođete na ovu tribinu! Fantastična ekipa dolazi u punom sastavu i sigurno ćete čuti mnogo toga neozbiljnog od Zorana Kesića i popularnih „njuzovaca”, ali i mnogo toga o ozbiljnim temama, poput slobode, slobode govora i kritike savremenog društva.

Tribina je organizovana u saradnji sa Građanskom akcijom Pančevo.

Moderator tribine: Tibor Jóna

Ova tribina biće organizovana u okviru FreeDom Art festivala Doma omladine u Pančevu.

NJUZ.NET

Satirični portal Njuz.net postoji od oktobra 2010. godine. Popularnost Njuz.neta u mnogome duguje čitaocima, ali na prvom mestu i novinarima „ozbiljnih“ medija, koji su tokom svih ovih godina uporno verovali da su pojedine vesti istinite, te su odlučivali da ih podele sa ozbiljnim čitaocima svojih ozbiljnih medija. Široj javnosti svakako je najpoznatija priča o pijanom Srbinu koji je nehotice ubio ajkulu u Egiptu, koja je izašla na skoro svim kontinentima, ali kako autori ovog sajta znaju da će tu priču morati da ispričaju na samoj tribini, ne žele da ovde otkrivaju još detalja i time ispucaju jedinu anegdotu koju imaju da kažu.

Njuz je tokom ovih godina dobio i nekoliko nagrada, koje su bile značajne jer su njegovim autorima pomogle da shvate čime se zapravo bave. Nagrada Share koncerencije za aktivizam na društvenim mrežama, pomogla je njuzovcima da shvate da se bave aktivizmom. Nagrada Udruženja novinara Srbije za uređivačku politiku 2011. godine, pomogla im je da shvate da imaju uređivačku politiku. Poziv da učestvuju na književnom festivalu u Užicu, pomogla im je jer su shvatili da su pismeni.

Pored sajta, autori Njuz.neta su se oprobavali i u drugim formama. Tokom godinu dana izlazilo je jednom nedeljno štampano izdanje Njuza kao dodatak Danasu, što je ispunilo hipsterske snove njuzovaca da konačno vide svoje vesti na papiru. Neko vreme se na radiju emitovala i Njuzova emisija, što je bilo zanimljivo jer su tada prvi put čuli kako njihove vesti zvuče kada ih neko čita naglas. Objavili su i dve knjige svojih tekstova, a tokom poslednje tri godine rade i na trećoj, koja bi trebalo da ima originali sadržaj. Ne rade baš punom parom i probili su sve zadate rokove, ali se još uvek ne predaju i nadaju se da će ugledati svetlost dana na jesen.

Tokom poslednjih godinu i po dana sa Zoranom Kesićem rade na scenariju za emisiju 24 minuta, iako sva slava ide njemu. Jednom im je obećao da će ih makar pozvati da se zajedno slikaju za intervju u Bazaru, ali se to nikad nije desilo.

izvor: http://www.napolaputa.net/ucesnici/2015-godina/njuz-net/

Zoran Kesić (Beograd, 1976) je novinar, TV voditelj i autor popularnih humorističkih televizijskih emisija.

Karijeru je započeo sa 19 godina na TV Studio B, gde je radio kao reporter sa terena u jutarnjem programu. Posle nekoliko godina, dobija priliku da napravi svoj prvi TV šou, „Ozbiljne vesti”, koji će kasnije prerasti u emisiju „Dezinformator“, gde zajedno sa Igorom Bugarskim izvodi niz satiričnik skečeva na temu aktuelnih političkih događaja.

Prelaskom na TV Foks i pokretanjem emisije „Fajront republika“, koja se emituje uživo u kabaretskoj formi, popularnost Zorana Kesića se rapidno povećava. U ovoj emisiji kao gosti učestvovali su i mnoge poznate ličnosti, kako sa domaće tako i inostrane scene.

Od jeseni 2013. godine Zoran Kesić se vraća na TV ekrane svojom novom humorističkom emisijom „24 minuta“ na TV B 92, koju realizuje uz pomoć satiričnog portala Njuz.net.

Zoran Kesić je ovogodišnji dobitnik nagrade „Stanislav Staša Marinković“, koju dodeljuje list Danas za novinarsku hrabrost i rezultate u istraživačkom novinarstvu.

 

  • Datum:  ponedeljak, 24. avgust 2015.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Dvorana Apolo, Maksima Gorkog 6, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00