četvrtak, 6. jul 2017.  07:22h
Pročitano 1253 puta

Raspisan konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata

Resurs centar za Južnobanatski i Beogradski okrug, Centar za građansko delovanje, je u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Pančeva, Kancelarijom za mlade opštine Bela Crkva, Kancelarijom za mlade opštine Obrenovac, Mladim istraživačima Srbije, Udruženjem građana „Connecting people“, Fondacijom za mlade Obrenovca, Organizacijom za promociju aktivizma „OPA“, Boljevačkim udruženjem mladih – BUM 8 i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa MLADI SU ZAKON, raspisao konkurs za finansiranje omladinskih volonterskh projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih. 

Na konkurs se mogu prijaviti udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova sa teritorije Južnobanatskog i Beogradskog okruga, s tim da neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

U cilju predstavljanja ovogodišnjeg programa “Mladi su zakon” u Pančevu će biti organizovan Info dan 11. jula, od 14 do 15 časova, u prostorijama Doma omladine Pančeva.
Na Info danu biće date sve potrebne informacije u vezi sa programom Mladi su zakon, načinom apliciranja i kriterijumima za dobijanje sredstava.

Agenda:

13:45 – 14:00 - Okupljanje
14:00 – 14:15 - Upoznavanje sa Connecting-om, partnerskim organizacijama i ciljevima programa Mladi su zakon
14:15 – 14:45 - Predstavljanje programa
14:45 – 15:00 - Pitanja i odgovori
15:00 – 15:30 - Koktel 

Konkurs je namenjen mladim ljudima koji kroz aktivno učešće i volontersko angažovanje žele da u svojoj lokalnoj sredini učestvuju u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme ili drugih prostora od javnog interesa, organizuju aktivnosti za lokalnu zajednicu, učestvuju u akcijama zaštite životne sredine, promovišu međugeneracijsku saradnju (aktivnosti koje organizuju mogu da uključe i mlađe i starije), promovišu razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade, promovišu zdrave i bezbedne stilove života, organizuju IKT edukaciju (IKT - informacione i komunikacione tehnologije) ili pomovišu solidarnost i humanost (prema socijalno ugroženim grupama, osobama sa invaliditetom, migrantima i drugim ugroženim grupama).

Pod omladinskim volonterskim projektima se podrazumevaju kratkoročne volonterske aktivnosti koje doprinose pozitivnim promenama u lokalnoj zajednici i koje pružaju odgovor na probleme i potrebe društva, a koje realizuju mladi uzrasta 15 do 30 godina.

Aktivnosti u OVP su otvorene za sve mlade ljude bez obzira na poreklo, pol, nacionalnost ili drugu osobenost i neprofitne su.

Predloženi omladinski volonterski projekti treba da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra, dok vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 30.000,00 i 100.000,00 dinara.

Zainteresovani mladi iz Južnobanatskog i Beogradskog okruga treba da pošalju popunjen obrazac za pisanje predloga ideje omladinskog volonterskog projekta do 18. jula 2017. godine na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili poštom na sledeću adresu: Radenka Rankovića 13, 11500 Obrenovac, sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs“.

Ukoliko predlog projektne ideje prođe administrativnu proveru i bude pozitivno ocenjen od strane komisije, odabrane grupe ulaze u narednu fazu koja podrazumeva razvijanje projektne ideje u konačan predlog omladinskog volonterskog projekta.

Nakon dostavljanja konačnog predloga projekta, komisija će odabrati najmanje 8 omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansirani u Južnobanatskom i Beogradskom okrugu.

Konačni rezultati konkursa, odnosno predlozi OVP koji će biti finansirani, biće objavljeni do 12. avgusta. Svim odabranim udruženjima mladih i neformalnim omladinskim volonterskim grupama biće obezbeđena tehničko-stručna i finansijska podrška od strane Resurs centra za Južnobanatski i Beogradski okrug. 

Lista udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa čiji će omladinski volonterski projekti biti finansirani biće objavljena na sajtu Resurs centra www.cegrad.org, zatim na sajtu Ministarstva omladine i sporta www.mos.gov.rs, omladinskom portalu www.mladisuzakon.rs, kao i sajtu Nacionalnog programa volontiranja mladih www.kampovi.mis.org.rs.

Autor:  Connecting
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00