ponedeljak, 13. jun 2016.  12:00h
Pročitano 4322 puta

Mic po mic – mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule

Predstavljanje knjige za decu „Mic po mic – mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule” Snježane Akrap Sušac i Feodore Gubaš Štifanić održaće se u ponedeljak, 13. juna u podne, u Gradskoj biblioteci u Pančevu.

Ilustracije za ovu knjigu nastale su u suradnji s polaznicima hrvatske nastave u Kotoru i Tivtu koju je vodila profesorka Ana Šarčević i u osnovnoj školi “Veli Vrh” u Puli na časovima slobodnih aktivnosti iz likovne kulture pod vodstvom profesorke Roberte Weissman Nagy.

U mickastom spajanju severnog i južnog Jadrana nastale su ilustracije za ovu slikovnicu. Deca iz Boke kotorske i Pule prva su čula priče i pesme i poželela reči pretvoriti u slike. Spretno raspliću bajkovito i stvarno radujući se igri reči. Mic po mic i otvaraju se vrata čarobnog sveta koji su izmaštale Feodora i Snježana. Gledati njihovim očima i igrati se njihovim rečima prava je radost kreacije. Svaka na svoj način otkriva kakva se to čuda događaju tu, odmah pored nas, kaže Ana Šarčević. 

Snježani Akrap Sušac i Feodori Gubaš Štifanić ovo je druga zajednička knjiga, nakon slikovnice „Mala zb(i)rka priča”, objavljene 2014. godine. Slikovnica je uvrštena u katalog hrvatskih izdanja za djecu i mlade u sklopu predstavljanja Hrvatske na međunarodnom Sajmu dječje knjige u Bologni 2015. godine.

  • Datum:  ponedeljak, 13. jun 2016.
  • Vreme:  12:00 
  • Mesto:  Gradska biblioteka Pančevo 
Autor:  BUDI 2016
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00