sreda, 1. jun 2016.  18:00h
Pročitano 4249 puta

Učenje je igra – predavanje za odrasle i radionica za decu

Predavanje za odrasle dr Ranka Rajovića (u izabinskom prostoru Kulturnog centra ) i radionica za decu Uroša Petrovića „Učenje je igra (u Gradskoj biblioteci) biće održani u sredu, 1. juna u 18 sati.

Oni će, tom prilikom, predstaviti NTC sistem učenja.

NTC sistem učenja je specijalizovani program namenjen kako roditeljima, vaspitačima, nastavnicima, tako i deci u vrtićima i školama. 

NTC program je nastao kao rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti razvoja kreativnog učenja i razmišljanja. U kreiranju programa učestovali su stručnjaci iz različitih država. NTC sistem učenja se primenjuje po gradovima u celoj Srbiji, ali takođe i po držvama u regionu (Makedonija, Crna Gora, BiH, Hrvatska i Slovenija). 

U kreiranju programa učestvovao je međunarodni tim stručnjaka (Italija, Češka, Singapur, SAD i Srbija) iz nekoliko oblasti: neurofiziologija, pedagogija, psihologija, pedijatrija i defektologija. Program se sprovodi u 14 država Evrope uz podršku Ministarstva obrazovanja (Srbija, Slovenija, Češka i Crna Gora), UNICEF-a (BiH) i obrazovnih institucija (Hrvatska, Norveška, Italija, Rumunija…). 

 

1 jun budi

 

Autor programa dr Ranko Rajović, lekar specijalista interne medicine, niz godina se bavio istraživanjima u oblasti neurofiziologije i neuroendokrinologije. Član je komiteta Mense International za darovitu decu i saradnik je UNICEF-a. 

Koautor programa je Uroš Petrović, dobitnik Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, kao i nekoliko drugih priznanja i nagrada, između ostalih i nagrade Zmajevih dečijih igara 2011. godine za doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu.

  • Datum:  sreda, 01. jun 2016.
  • Vreme:  18:00 
  • Mesto:  Gradska biblioteka i izabinski prostor Kulturnog centra, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00