utorak, 7. avgust 2018.  18:09h
Pročitano 1459 puta

Radovi na sportskoj hali u Pančevu

Privode se kraju radovi na rehabilitaciji regionalne sportske hale u Pančevu u okviru projekta “Energetska efikasnost - preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija”.

Hala sportova u Pančevu, u naselju Strelište Hala sportova u Pančevu, u naselju Strelište Pančevo.MOJKraj.rs

Uprkos vremenskim okolnostima koje nisu išle na ruku građevincima ovoga leta, izvođač je uspeo da u predviđenom roku obavi planirane radove na unapređenju energetske efikasnosti Hale sportova u Pančevu.

Do sada je urađeno 70% planiranih radova u okviru ovog infrastrukturnog projekta, koji je ujedno prvi takve vrste finansiran iz Interreg IPA programa prekogranične saradnje. Radovi vredni oko 650.000 evra će unaprediti energetsku efikasnost hale, smanjiti potrošnju prirodnog gasa i emisiju gasova koji izazivaju efekat staklene bašte.

 

0 radovi na sp hali 7 8

 

Kako bi se stara zidana komora iz 1969. godine demontirala, (Hala sportova je izgrađena 1969. godine) neophodno je bilo uraditi otkopavanje i rušenja kod aneksa hale. Sada jepostavljena nova klima komora i pripadajuća oprema za nov sistem grejanja i hlađenja kao i montiran predizolovani cevovod. Deo ovog sistema su i toplotne pumpe koje su montirane na betonski temelj pored objekta. Kako bi se postigla maksimalna efikasnost novog sistema, urađeno je čišćenje svih postojećih ventilacionih kanala.

 

0 radovi na s hali 7 8

 

Završena je montaža svih fasadnih panela (termoizolacija fasadnih zidova) na bočnim zidovima objekta i profilne stolarije iznad borilišta.

U toku je izvođenje radova na izradi demit fasade, obrada betonskih elemenata na objektu, obrada oko termoizolacionih panela i obrada oko profilne bravarije.

 

0 radovi na hali pvo 7 8

 

Isporučeni su krovni paneli za aneks hale i ugradnja se planira posle 10. avgusta, po završetku demit fasade iznad krova aneksa, dok se će PVC membrana sa izolacijom od 10 cm biti postavljena na krovu hale do 27. avgusta.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00