nedelja, 31. jul 2016.  17:00h
Pročitano 4676 puta

Manifestacija “U smiraj dana” u Dolovu (VIDEO)

I ove godine u Dolovu će u nedelju, 31. jula, u 17 sati početi manifestacije “U smiraj dana”.

Skup učesnika je ispred Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u vikend naselju Leanka, nakon čega će biti organizovano pešačenje šumom i dinama Skup učesnika je ispred Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u vikend naselju Leanka, nakon čega će biti organizovano pešačenje šumom i dinama B.V.

Manifestacija „U smiraj dana“, održava se svake godine poslednje nedelje jula. 

Na svega 8 km od sela Dolovo kod Pančeva, u zapadnom delu Specijalnog rezervata prirode Deliblatska peščara učesnici će imati priliku da uživaju u prizorima najlepšeg zalaska Sunca.

Skup učesnika je ispred Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u vikend naselju Leanka, nakon čega će biti organizovano pešačenje šumom i dinama. Dužina staze je oko 6 km. 

Biće to prilika za upoznavanje sa florom i faunom Deliblatske peščare. Predviđen je dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde će prisutni imati priliku da uživaju u zalasku julskog sunca.

U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi “Ko to tamo peva”, “Varljivo leto 68.”, „Džingis Kan“, „Boj na Kosovu“ , “Besa”, „Lafajet“, „Sveto Mesto“ i još mnogi drugi spotovi i dokumentarni filmovi.

Po završetku šetnje, predviđena je poseta domaćinstva Vojnov, gde će prisutni imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz bogat kulturno umetnički program i predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti. 

U harmoniji sa prirodom, upoznaćete se sa tradicijom, zdravom hranom, mirisima lekovitog bilja, domaćim vinom i medom i barem na kratko biti, ljudi prirode, navodi se u pozivu organizatora.

  • Datum:  nedelja, 31. jul 2016.
  • Vreme:  17:00 
  • Mesto:  Crkva Sv.Vasilija Ostroškog, vikend naselje Leanka kod Dolova 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00