petak, 17. novembar 2017.  06:01h
Pročitano 2494 puta

Sve o zaštićenim prirodnim dobrima Pančeva na jednom mestu

Članovi udruženja "Natura Eko Tim", u okviru realizacije projekta "Upoznajmo staništa - brinimo o njima" koji je podržao Grad Pančevo, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, postavili su tablet ekrane sa sadržajem o zaštićenim prirodnim dobrima na teritoriji našeg Grada. 

Ekrani će biti postavljeni do kraja decembra u Gradskoj biblioteci i Turističkoj organizaciji Pančevo Ekrani će biti postavljeni do kraja decembra u Gradskoj biblioteci i Turističkoj organizaciji Pančevo N.E.T.

Na dve lokacije u gradu, u Gradskoj biblioteci i Turističkoj organizaciji Pančevo, građani će na postavljenim tablet ekranima moći da se informišu o zaštićenim područjima našeg grada, njihovom značaju i mogućnostima zaštite.

Ovo je druga faza realizacije projekta i ekrani će biti postavljeni do kraja decembra na ovim lokacijama.

 

0 tablet eko natura tim

 

Zahvaljujući ovim ekranima, građani sada mogu dobiti više informacija o prirodnim dobrima: Park prirode Ponjavica, Spomenik prirode Ivanovačka ada, deo Deliblatske peščare, Spomenici prirode “Kesten Ćurčina” i dva stable belog jasena.

U prvoj fazi projekta je obeležen Svetski dan staništa, centralnom manifestacijom u Gradskom parku, kada su đaci osnovnih škola kroz različite igre učili o značaju očuvanja staništa.

Učenici osnovne škole Borisav Petrov Braca priključili su se ovom projektu i u svojoj nastavi koristili tablet ekrane i upoznali se sa staništima grada Pančeva i njihovim biodiverzitetom.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00