utorak, 25. oktobar 2016.  16:51h
Pročitano 3015 puta

Ekološki projekat “Priroda = ti”

Članovi Udruženja građana „Natura Eko Tim“ priveli su kraju projekat „Priroda = ti“, koji je podržao Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Pančeva. 

Učenici koji su se najviše istakli, imali su priliku da posete Park prirode Ponjavica, u subotu, 22. oktobra, gde su čuli detaljinje informacije o Ponjavici Učenici koji su se najviše istakli, imali su priliku da posete Park prirode Ponjavica, u subotu, 22. oktobra, gde su čuli detaljinje informacije o Ponjavici A.V.

Tokom poslednjih mesec dana uspešno su realizovane radionice u šest osnovnih škola sa teritorije Pančeva. Škola koje su učestvovale u projektu su: OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Kačareva, OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Banatkog Novog Sela, OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice i tri pančevačke škole OŠ „Miroslav Mika Antić“, OŠ „Borislav Petrov Braca“ i ŠOSO „Mara Mandić“. 

 

1 natura eko tim

 

Na temu zaštićena prirodna dobra, njihovo ugrožavanje i zaštita više od 150 đaka je aktivno učestvovalo u diskusiji i radionici. 

Učenici koji su se najviše istakli, imali su priliku da posete Park prirode Ponjavica, u subotu, 22. oktobra, gde su čuli detaljinje informacije o Ponjavici od članova Udruženja građana Natura Eko Tim i Udruženja ljubitelja parka prirode Ponjavica, koji su bili njihovi domaćini.

 

1 natura eko 1

 

Oni su na terenu mogli da uoči trenutno stanje ovog zaštićenog prirodnog dobra. 

Nakon uzorkovanja vode i zemljišta oko Ponjavice, učenici su radili različite analize uz pomoć mini pokretne laboratorije. Određivali su pH vrednost, prisustvo nitrata, nitrita, amonijuma... u uzorcima vode i zemljišta, a nakon toga sumirali rezultate.  

 

0 nauta eko tim

 

Ovo je bila idealna aktivnost da se zaokruže ciljevi projekta na temu zaštićenih prirodnih dobara i njihovog stanja, a pre svega podizanje svesti dece o značaju prirode.

 

0 natura

 

Autor:  Aleksandra Veličković
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00