petak, 25. novembar 2016.  08:45h
Pročitano 2062 puta

Zaštićena prirodna dobra Pančeva na jednom mestu

Udruženje građana “Natura eko tim” prošle nedelje je u Gradskoj biblioteci u Pančevu, kao i Turističkoj organizaciji, postavila tablet ekrane na kojima se građani mogu informisati o zaštićenim prirodnim dobrima na teritoriji našeg grada.

Tablet ekrani sa informacijama o zaštićenim prirodnim dobrima Pančeva postavljeni su u Gradskoj biblioteci i Turističkoj organizaciji Tablet ekrani sa informacijama o zaštićenim prirodnim dobrima Pančeva postavljeni su u Gradskoj biblioteci i Turističkoj organizaciji M.N.

Reč je o nastavku projekta “Upoznajmo staništa – brinimo o njima” koji je podržao Grad Pančevo na konkursu Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Milica Nebrigić iz UG “Natura eko tim” kaže da je ova akcija zapravo nastavak istoimenog projekta.

Prvi deo projekta je podrazumevao obeležavanje Svetskog dana staništa u Gradskom parku, gde su učenici osnovnih škola kroz igre učili o staništima. U ovom drugom delu postavili smo i tablet ekrane kako bismo i ostalim sugrađanima približili zaštićena prirodna dobra našeg grada, kaže ona.

 

eko natura tim tablet u biblioteci

 

Zahvaljujući ovim ekranima, građani sada mogu dobiti više informacija o prirodnim dobrima: Park prirode Ponjavica, Spomenik prirode Ivanovačka ada, deo Deliblatske peščare, Spomenici prirode “Kesten Ćurčina” i dva stable belog jasena.

Ovim se projekat “Upoznajmo staništa – brinimo o njima” završava. Planirano je da se ekran postavi i u Domu omladine u Pančevu, ali pošto tamo nema mogućnosti za to, aktivisti Udruženja građana “Natura eko tim” traže drugu lokaciju za to i trenutno čekaju odobrenje.

 

eko natura tim tablet biblioteka

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00