sreda, 15. februar 2017.  16:02h
Pročitano 5006 puta

Završena humanitarna trka “Svim srcem za Vladu” (VIDEO)

Maratoncu iz Pančeva, Željku Zeljkoviću, bilo je potrebno nešto više od devet sati da pretrči deonicu od 80 km od Pančeva do Smederevske Palanke, u okviru humanitarne trke “Svim srcem za Vladu”.

Desetogodišnji Vlada Đorđević na cilju trke u Smederevskoj Palanci Desetogodišnji Vlada Đorđević na cilju trke u Smederevskoj Palanci S.Đ.

Kroz cilj u Smederevskoj Palanci prošlo je više desetina ljudi koji su se tokom trke priključivali Zeljkoviću.

Željko je jutros u pet sati krenuo iz Aviv Parka u Pančevu, ispratili su ga njegovi maratonci, kao i drugi prijatelji, a negde na pola puta, u blizini Smedereva sa njim su nastavili da trče maratonci iz Pančeva i Sandra Trojanović, maratonka iz Smederevske Palanke.

 

zeljkovic u pratnji maratonaca u sp

 

Na ulazu u Smederevsku Palanku priključili su mu se i drugi sportisti iz tog mesta, orijentirci i atletičari, kao i građani koji su želeli da podrže ovu akciju. Među atletičarima bilo je i trkača iz Jagodine, ali i nekoliko drugih mesta iz cele zemlje.

Poslednjih dvadesetak metara sa Željkom i Sandrom prošetao je i mali Vladimir Đorđević, koji je, prema rečima njegovog oca Siniše, bio oduševljen celim događajem.

I sami učesnici trke su veoma zadovoljni i dirnuti dočekom u njihovu čast kojem je u centru Smederevske Palanke prisustvovalo nekoliko stotina građana.

 

cilj sm pal vlada

 

Na cilju je Zeljković otkrio novi plan - da se održi još jedan ovakav maraton tokom leta koji bi startovao iz Smederevske Palanke, a cilj bi ovog puta bio u Pančevu. Pomoć bi se prikupljala za građanina Smederevske Palanke.

Željko Zeljković kaže da je trka prošla odlično, bez problema i da ga je celim putem pratio odličan osećaj zbog trčanja za Vladu.

Veoma sam srećan što sam bio u prilici da pomognem Vladi i njegovoj porodici. Imali smo predivan doček u Smederevskoj Palanci, gde su bili građani i predsednik opštine Nikola Vučen, kojem zahvaljujem ovom prilikom. U prikupljanju pomoći pomogli su obični građani, ali se nadam da će neko veliki ovo videti i pomoći da se obezbedi i ostatak novca, kaže Zeljković.

Sandra Trojanović, maratonka iz Smederevske Palanke se pridružila Željku Zeljkoviću na četrdesetom kilometru i kaže da je ceo događaj za nju bio fenomenalno iskustvo.

Na cilju nas je dočekalo oko stotinu ljudi, mnogo dece i sportista je trčalo sa nama. Mogu da kažem da naš grad odavno nije imao ovako lep događaj i veoma sam ponosna što sam bila deo ovoga, rekla je ona.

Akcija pomoći porodici Đorđević u obezbeđivanju neophodnih 40.000 evra za lečenje, preglede i operaciju ciste na mozgu malog Vlade u Turskoj se nastavlja, jer je ovom trkom obezbeđen samo jedan deo neophodne sume.

Od kupovine kilometara prikupljeno je 367.000 dinara, a dve nedelje pre toga na koncertu u Pančevu još 64.200 dinara.

Ukoliko i Vi želite da pomognete da se potrebni novac što pre obezbedi to možete učiniti uplatom na žiro račun Siniše Đorđevića broj 340-32110017-94 kod „Erste banke”, sa naznakom “za lečenje Vlade”.

Adresa: Kej Radoja Dakića 3/15, 26000 Pančevo.

Za uplate iz inostranstva aktivan je devizni račun broj: iban: RS35340764316401299932 SIF-kod je GIBARS22.

Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Dečakov otac Siniša Đorđević zahvalan je svima koji su do sada učestvovali u humanitarnoj akciji.

O humanitarnim akcijama i zdravstvenom stanju Vlade Đorđevića možete se više informisati i na fejsbuk stranici "Podrška za Vladu".

Na video snimku portala Palanka Danas pogledajte kako je danas bilo u Smederevskoj Palanci:

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00