subota, 21. oktobar 2017.  11:23h
Pročitano 3246 puta

Višestruki pobednik treking lige je iz Pančeva

Aleksandar Mitić, član Planinarskog društva Jelenak višestruki je pobednik treking lige u pojedinačnoj konkurenciji.

Aleksandar Mitić, član Planinarskog društva Jelenak višestruki je pobednik treking lige u pojedinačnoj konkurenciji Aleksandar Mitić, član Planinarskog društva Jelenak višestruki je pobednik treking lige u pojedinačnoj konkurenciji PD Jelenak

Nakon završetka Treking lige Srbije i Vojvođanske treking lige poznato je da je PD „Jelenak“ iz Pančeva ostvarilo veliki uspeh. 

U pojedinačnoj konkurenciji trijumfovao je Aleksandar Mitić koji je sa 777 bodova osvojenih u treking ligi Srbije i 717 bodova osvojenih u Vojvođanskoj treking ligi postao dvostruki pobednik treking lige u 2017. godini. Pored pobede u ove dve kategorije, Aleksandar Mitić je pobedio i u KUP takmičenju Treking lige Srbije. 

 

0 pobednici treking liga

 

Više o treking ligi
Treking liga je planinarsko takmičenje u pešačenju/trčanju koje se održava na obeleženim planinarskim stazama različite dužine i zahtevnosti. Cilj je u što kraćem vremenskom periodu preći markiranu stazu, koja je obavezno kružna, uz obavezno pridržavanje zadate staze, što se dokazuje overom takmičarske knjižice na kontrolnim tačkama.

Aleksandar Mitić je učesnik treking lige od kraja 2014. godine i takmičio se u poslednjih 29 kola ne propuštajući nijedno takmičenje. U 2015. godini osvojio je drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji, zatim u 2016. godini treće mesto da bi svoj najveći uspeh dostigao u 2017. godini.

Treking liga Srbije i Vojvođanska treking liga su imale po devet kola od kojih su dva bila zajednička (Šid i Subotička peščara).

Aleksandar Mitić je u sedam kola Treking lige Srbije prešao 232,1 km i savladao visinsku razliku 10.901 metar nadmorske visine, dok je u sedam kola Vojvođanske treking lige prešao 267,4 km i savladao visinsku razliku 5.897 metara nadmorske visine.

U preostala dva kola koja su bila zajednička prešao je 85 km i savladao visinsku razliku 864 metara nadmorske visine.

Vodič Planinarskog društva Jelenak Jonike Žeravljev je bio zadužen za organizaciju i odlazak na takmičenje. 

 

0 jelenak treking liga

 

Ekipno PD Jelenak plasirao se na 6. mesto u ukupnom plasmanu osvojivši 3.256 bodova i 23 medalja, što je veliki uspeh s obzirom na veliki broj učesnika u 2017. godini. Poseban uspeh u Treking ligi Srbije postigao je i Aleksandar Šac osvojivši šest medalja! 

Marković Zdravko i Dečermić Slađana osvojili su po tri medalje, Mitić Aleksandar dve medalje, i po jednu medalju osvojili su Bratislav Jeremić, Jaćimovski Dane, Ranić Andreja, Šulja Mihal, Dimković Goran, Mitić Biljana, Samardžić Danijela, Milosavljević Ana i Trojanović Sandra.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/J.Ž.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.73 117.43 USD 107.59 108.24 CHF 120.67 121.40 SEK 9.97 10.03