utorak, 1. avgust 2017.  11:23h
Pročitano 5353 puta

Ambasada Ujedinjenih Emirata donirala medicinske aparate Bolnici Pančevo

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu, Njegova Ekselencija Džuma Rašid Al Daheri danas je uručio pančevačkoj Opštoj bolnici donaciju u vidu neophodnih medicinskih aparata za interno odeljenje: holter monitor i dve infuzione pumpe.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu, Njegova Ekselencija Džuma Rašid Al Daheri danas je uručio pančevačkoj Opštoj bolnici donaciju u vidu neophodnih medicinskih aparata za interno odeljenje Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu, Njegova Ekselencija Džuma Rašid Al Daheri danas je uručio pančevačkoj Opštoj bolnici donaciju u vidu neophodnih medicinskih aparata za interno odeljenje Pančevo.MOJKraj.rs

Njegova Ekselencija Džuma Rašid Al Daheri kaže da je ova 2017. godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima proglašena za godinu dobročinstva, a ove donacije su upravo deo tog programa.

 

ambasador UAE

 Na slici: Njegova Ekselencija Džuma Rašid Al Daheri u pančevačkoj Opštoj bolnici prilikom uručenja donacije

 

Veoma sam radostan što sam danas u Pančevu u vašoj bolnici kako bismo uručili ove aparate koji će vam, nadam se, biti od velike koristi. Naša zemlja ima dobre odnose sa Srbijom, iskrene, bratske i prijateljske započete s ljubavlju i poštovanjem. Spremni smo i želimo da i dalje pomažemo Srbiji i da stignemo do što više zdravstvenih centara i bolnica. Nadam se da će vam ova donacija pomoći i da ćete je iskoristiti na pravi način. Uvek ćemo biti uz vas i činiti dobra dela na dobrobit svih vaših građana, kazao je Nj.E. Rašid Al Daheri, ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu.

Dr Dražen Jelača, zamenik direktora Bolnice za hirurška pitanja zahvalio je na donaciji za koju je zaslužan upravo ambasador.

Izuzetno sam zahvalan na ovoj donaciji, kao i moje kolege i saradnici. Ovo je samo dokaz da saradnja koja je uspostavljena na visokom nivou naših država se vrlo kvalitetno prenosi i na niže instance, kazao je dr Jelača.

 

0 donirani aparati

Na slici: medicinska oprema koju je Bolnici u Pančevu donirala Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu

 

Dr Radmila Jevtović, načelnica internog odeljenja Bolnice istakla je da je svaka donacija važna, a da je ova zdravstvena ustanova konkurisala u Ambasadi Emirata za dobijanje donacije iz Fonda namenjenog zdravstvenim ustanovama.

Naši donatori su odvojili sredstva za donaciju i obezbedili nam Šilerov holter monitor i dve Braun infuzione pumpe. To su aparati visokog kvaliteta. Infuzione pumpe omogućavaju da se na jedan adekvatan način dozira terapija lekova koje idu venom. Holter monitoring služi za praćenje ritma i aritmije kod pacijenata. Aparata nikad dovoljno, uvek nam fale, tako da je ova pomoć sigurno za nas značajna. Značajno je i to da su aparati veoma kvalitetni i to podrazumeva da će i dugo trajati, kazala je dr Radmila Jevtović, načelnica Internog odeljenja.

 

dr radmila jevtovic

Na slici: dr Radmila Jevtović, načelnica Internog odeljenja Opšte bolnice Pančevo

 

Ona je na pitanje novinara u kakvom su stanju postojeći aparati na odeljenju, istakla da imaju nekoliko infuzionih pumpi koje su dobili kao donaciju iz zemunske Bolnice pre nekoliko godina, jer imaju dobru saradnju kada su kardiološki pacijenti u pitanju.

Kako su oni dobili donaciju iz Norveške, videli su da imaju i viška opreme, pa su nam tada poklonili šest infuzionih pumpi. Sa ovom donacijom imaćemo osam pumpi na odeljenju. Već imamo jedan holter Šilerov, tako da je i ovaj koji smo danas dobili kompatibilan s opremom koju imamo, kazala je dr Jevtović.

Donirani medicinski aparati biće smešteni na Internom odeljenju Opšte bolnice u Pančevu gde se leči najveći broj teško obolelih pacijenata s teritorije celog Južnog Banata.

Autor:  V.J.Peštanac
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Komentari  

0 #1 Milan Božić 03-11-2017 12:35
Ďr. Radila Jevtović je super žena i super doktor kakve nema na Balkanu, sve najlepše joj želim u životu kao i puno, puno sreće! :-)
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00