subota, 3. decembar 2022.  13:03h
Pročitano 503 puta

Direktorka USAID za Evropu posetila Pančevo

Direktorka USAID za Evropu Erin Meki posetila je 2. decembra Pančevo i tom prilikom obišla Opštu bolnicu Pančevo i toplanu u naselju Kotež.

U prethodne tri godine USAID je pomogao Opštoj bolnici u Pančevu da reši problem sanitarne tople vode i uvede moderan softver za upravljanje potrošnjom energije U prethodne tri godine USAID je pomogao Opštoj bolnici u Pančevu da reši problem sanitarne tople vode i uvede moderan softver za upravljanje potrošnjom energije USAID Srbija

 

To su projekti energetske efikasnosti oko tople vode u bolnici i solarnih panela koji zagrevaju toplu vodu za građane, a koji su zahvaljujući zajedničkom radu sa USAID-om uspešno sprovedeni.

U prethodne tri godine USAID je pomogao Opštoj bolnici u Pančevu da reši problem sanitarne tople vode i uvede moderan softver za upravljanje potrošnjom energije. Bolnica je odmah napravila značajne uštede u potrošnji goriva. 

 

USAID Meki u toplani pancevo

 

U rekonstrukciju Opšte bolnica u Pančevu uloženo je 230.000 dolara i rešen je višedecenijski problem grejanja. Ostvareno je oko 39% uštede u potrošnji gasa i električne energije, uz finansijsku uštedu i značajno smanjenje emisije štetnih gasova.

Erin Meki je od rukovodstva JKP “Grejanje” u Pančevu čula detalje o uštedama koje su ostvarili u obezbeđenju sanitarne tople vode nakon što im je USAID pomogao da na krov kotlarnice Kotež postave 200 solarnih termalnih panela.

 

solarna toplana pvo foto USAID

Autor:  USAID
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00