ponedeljak, 29. februar 2016.  21:00h
Pročitano 4534 puta

Svetska TV premijera dokumentarnog filma „Nazvao me je Malala“

National Geographic Channel, u nastavku saradnje i partnerstva s kompanijom Fox Search light Pictures, predstavlja ekskluzivnu globalnu televizijsku premijeru dokumentarnog filma dobitnika oskara Dejvisa Gugenhajma „Nazvao me je Malala“.

Film je portret dobitnice Nobelove nagrade za mir Malale Jusafzai Film je portret dobitnice Nobelove nagrade za mir Malale Jusafzai Copyright © Twentieth Century Fox

Radi se o intimnom portretu dobitnice Nobelove nagrade za mir Malale Jusafzai, koja je ozbiljno ranjena u rodnom Pakistanuod strane Talibanau oružanom napadu prilikom povratka iz škole. 

„Nazvao me je Malala“ će imati premijeru u Srbiji 29. februara u 21 sat, na National Geographic kanalu, kao i na kanalu FOX Life.

 

HeNamedMeMalala 05

 Copyright © Twentieth Century Fox

 

Film se našao i u širem izboru od 15 dokumentarnih filmova za dodelu 88. nagrade Američke akademije filmskih nauka i umetnosti.

Ovaj neverovatni film, koji je dobio ovacije od filmskih kritičara, osvaja aplauze filmske publike širom sveta. Put ove mlade žene ostavlja vas bez reči i tera vas da poželite da promenite svet na bolje. U partnerstvu s kompanijom Fox Search light Pictures, sada predstavljamo ovo važno ostvarenje još većoj publici putem ekskluzivne globalne TV premijere,” rekla je Kortni Monro, direktorka National Geographic Global Networks  i dodala: “Veoma smo ponosni i počastvovani da smo bili u prilici da uložimo snagu i resurse National Geographic brenda kako bismo na globalnom nivou povećali svest o Malalinom zalaganju za obrazovanje devojaka.”

HeNamedMeMalala 02

 Copyright © Twentieth Century Fox

 

National Geographic je podržao film tokom bioskopskog prikazivanja, a nakon globalne TV premijere nastaviće s daljom podrškom kroz časopis, digitalne medije, program obrazovanja, i slično.

O Malala fondu

Malala fond je neprofitna organizacija koja omogućava devojčicama širom sveta da kroz obrazovanje iskoriste svoje potencijale i postanu pokretači promene u svojim lokalnim zajednicama. Osnovali su ga 2013. godine učenica i dobitnica Nobelove nagrade za mir Malala Jusafzai i njen otac i učitelj, Ziaudin Jusafzai. 
Malala fond ulaže i zalaže se za srednje i visoko obrazovanje ženske dece i doprinosi tome da se glasovi mladih žena širom sveta bolje čuju.  

Zahvaljujući naporima da se Malalina inspirativna priča približi učenicima, više od 180.500 učenika na svetu je videlo film u bioskopima.

Ovo dokumentarno ostvarenje nudi pogled u Malalin život pre i posle napada. Kada se dogodio incident imala je 15 godina, pošto je odbačena, zajedno sa svojim ocem, zbog promovisanja prava ženske dece na obrazovanje. 

Oružani napad joj je doneo borbu za život, ali i nezapamćenu podršku od strane ljudi širom sveta. Malala je čudom preživela i trenutno je glavni aktivista za prava žena na obrazovanje i ko-osnivač Malala fonda.

Nagrađivani autor  (“An Inconvenient Truth,” “Waiting for Superman”) istražuje kako su se Malala, njen otac Zia, i njena porodica posvetili borbi za obrazovanje ženske dece širom sveta.

Film donosi pogled iznutra u život ove izvanredne devojke - od njenog bliskog odnosa s ocem, koji je zaslužan za njen odnos prema obrazovanju, preko strastvenih govora u Ujedinjenim nacijama, do svakodnevice njenog doma i života s roditeljima i braćom.  

  • Datum:  ponedeljak, 29. februar 2016.
  • Vreme:  21:00 
  • Mesto:  National Geographic kanal i FOX life TV kanal 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00