petak, 6. novembar 2020.  13:34h
Pročitano 2534 puta

Kompanija ZF Srbija i Formula student tim Drumska strela potpisali ugovor o generalnom sponzorstvu

Kompanija ZF Srbija i Student formula tim Drumska Strela potpisali su danas u svečanoj Sali Mašinskog Fakulteta Univerziteta u Begradu Ugovor o Generalnom sponzorstvu tima Drumska Strela za period od tri godine. 

Ugovor su potpisali ispred kompanije ZF Srbija Direktori Michael Stauch i Milan Grujić, i Bogdan Čarapić Vođa tima Drumska Strela Ugovor su potpisali ispred kompanije ZF Srbija Direktori Michael Stauch i Milan Grujić, i Bogdan Čarapić Vođa tima Drumska Strela promo ZF Srbija

Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su predstavnici kompanije ZF Srbija, predstavnici Mašinskog  Fakulteta u Beogradu, kao i tima Drumska Strela. 

U dobrom raspoloženju, pored formalnog dogovora učesnika, razmenjene su pozitivne poruke i zajednička vizija budućnosti i uspeha. Takođe su istaknuti ambiciozni planovi i ciljevi mladog tima zaljubljenika u formulu. 

Ulaskom u 11 sezonu, nakon aktivnih priprema i rada i tokom pandemije covid-19, kao primarni cilj ove sezone tim „Drumska Strela“ dao je sebi zadatak da postavi dugoročan i trajan sistem. Taj sistem će biti fundamentalna osnova za dalje generacije, da učvrsti odnose sa sponzorima, prijateljima projekta, domovima i fakultetima čiji su predstavnici - Mašinskog, Elektrotehničkog, Tehnološko-metarlurškog, FON-a, Arhitektonskog, Ekonomskog i Vojne Akademije. 

Ugovor su potpisali ispred kompanije ZF Srbija direktori Michael Stauch i Milan Grujić, i Bogdan Čarapić, vođa tima Drumska Strela

Iskreno me raduje da jedna od vodećih svetskih kompanija u auto industiji ZF, uvidi potencijal u studentima koji rade na projektu „Drumska Strela“, i da uz njihovu podršku i saradnju naša ideja o izradi prve električne formule postane realnost. Verujem da kroz ovakve korake, ova praktična škola za mlade sprske umove nastavlja da živi i mi nastavljamo da potvrdjujemo status najvećeg i najboljeg studentskog projekta Beograskog Univerziteta, rekao je Bogdan Čarapić.

Uz ceremoniju potpisivanja svi prisutni razmenili su čestitke i aktuelne pozitivne poruke podrške, iskazali zadovoljstvo dosadašnjiom i budućom saradnjom i sigurnost u ostvarenje zajedničkih ciljevima i razvoj novih mogućnosti.

Mašinski fakultet je dom „Drumske Strele“ od početka projekta. Veoma se ponosimo studentima, koji, kao članovi tima, na međunarodnim takmičenjima predstavljaju Srbiju i Univerzitet u Beogradu u najboljem svetlu. Projekat je veoma značajan za studente, jer imaju priliku da znanja stečena na fakultetu primene u izradi jednog realnog, ali vrlo kompleksnog proizvoda. Sada, kada se od obrazovanja očekuje da podstiče inovativnost, kreativnost i preduzetničkih duh, želimo da vrhunskim teorijskim znanjima dodamo i praktične kompetencije i tzv. „meke veštine“, koje su u svetu rada sve više tražene. Raduje me da vodeće svetske kompanije, kao što je ZF, prepoznaju fakultete tehničke grupacije kao mesto gde se obrazuju vrhunski inženjeri i što u Srbiju dolaze, ne samo sa proizvodnjom nego i sa razvojem. Upravo u tom domenu vidim prostor za dalje širenje saradnje sa kompanijom ZF, istakao je Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, profesor doktor Radivoje M. Mitrović.

 

Fotografija 2 1

Na fotografiji sleva: Bogdan Čarapić, vođa tima Drumska Strela, student Master studija  MFUB, modul za industrijsko inženjerstvo; Egon Morgen, menadžer sektora za istraživanje i razvoj, ZF Srbija; Petar Petrović, Menadžer sektora za ljudske resurse, ZF Srbija; Milan Grujić direktor ZF Srbija

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00