sreda, 9. decembar 2015.  19:30h
Pročitano 3996 puta

„Poetski kabare Ivo Andrić”

„Poetski kabare Ivo Andrić” gostovaće u Dvorani Kulturnog centra Pančevo u sredu, 9. decembra u 19.30.

„Poetski kabare Ivo Andrić” gostovaće u Dvorani Kulturnog centra 9. decembra u 19.30h „Poetski kabare Ivo Andrić” gostovaće u Dvorani Kulturnog centra 9. decembra u 19.30h

U predstavi igraju Aleksandar Srećković Kubura, Vjera Mujović i kompozitor Rade Radivojević.

Ovaj svojevrsni omaž Andriću izvode glumci Narodnog pozorišta u Beogradu, Vjera Mujović i Aleksandar Srećković – Kubura, uz pratnju kompozitora Radeta Radivojevića.

„Poetski kabare Ivo Andrić” želi da osvetli Andrića kao pesnika, čoveka koji je voleo muziku, i koji je duboko promišljao o svetu, o narodu, politici, državi i kulturi, starosti i mladosti, ljubavi i smrti.  

Kako Andrić široj javnosti nije bio poznat kao pesnik, kabare nudi priliku da publika čuje nekoliko njegovih pesama koje je, po prvi put do sada, u muziku stavio kompozitor Rade Radivojević; zatim omiljene pesme Ive Andrića koje su mu pevane u Stokholmu na dodeli Nobelove nagrade; pa deo njegove besede - O priči i pričanju; nekoliko priča o malim ljudima - pijačnim prodavcima, berberima, putujućim cirkusantima; kao i njegovu ljubavnu priču - trideset godina Andrić je strpljivo voleo jednu ženu dok mu ona konačno nije postala supruga, najavljuju iz Kulturnog centra.

Cena ulaznice 500 dinara, za organizovane dolaske škola 300 dinara.

  • Datum:  sreda, 09. decembar 2015.
  • Vreme:  19:30 
  • Mesto:  Dvorana Kulturnog centra Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00