ponedeljak, 12. novembar 2018.  20:00h
Pročitano 3580 puta

Završni koncert „Barokne radionice 2018“ u Muzeju (VIDEO)

Ansambl Beogradski barok prirediće završni koncert „Barokne radionice 2018“ s remek-delima italijanskih kompozitora u ponedeljak, 12. novembra u Narodnom muzeju u Pančevu, s početkom u 20 časova. 

Ansambl Beogradski barok Ansambl Beogradski barok promo

Združeni ansambl radionice koga čine članovi Beogradskog baroka, studenti i profesori Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i đaci i profesori muzičke škole Josip Slavenski izvešće remek-dela italijanskih baroknih kompozitora Korelija, Torelija, Durantea i Đeminijanija u žanru končerta grosa. 

Pančevačka publika će imati jedinstvenu priliku da čuje izvođenje ovih dela u zvučno bogatom ansamblu i u kombinaciji savremenih instrumenata i kopija istorijskih instrumenata.

Ulaz na koncert je slobodan.

 

Barokna radionica Zavrsni koncert Pancevo

 

U okviru obeležavanja 15 godina od osnivanja ansambla, kao i u znak sećanja na svog osnivača Predraga Novovića (1936–2016), Beogradski barok inicira obnovu značajne obrazovne aktivnosti - „Barokne radionice“. Radionica se organizuje u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu i muzičkom školom Josip Slavenski kao deo proslave 80 godina od osnivanja ove dve važne muzičke institucije na kojima je Novović osnovao i godinama vodio „Baroknu radionicu“. Združeni ansambl predavača i polaznika radionice sa više od dvadeset muzičara će izvesti remek-dela italijanskih baroknih kompozitora Arkanđela Korelija, Đuzepea Torelija, Frančeska Durantea i Frančeska Đeminijanija u žanru končerta grosa ili velikog koncerta (it. Concerto grosso).

Program čine tematski povezana dela koja odlično predstavljaju popularan žanr koncertne muzike u Evropi krajem 17. i početkom 18. veka. Koncert se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

  • Datum:  ponedeljak, 12. novembar 2018.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Narodni muzej Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00