sreda, 18. jul 2018.  21:00h
Pročitano 3521 puta

Džez koncert Oleg Kirejev kvarteta u Pančevu

U okviru Kulturnog leta džez koncert će održati Oleg Kirejev kvartet iz Rusije, na Letnjoj sceni Doma omladine u sredu, 18. jula od 21 sat.

Svestrani saksofonista iz Rusije, Oleg Kirejev nastupiće u Pančevu 18. jula u 21 sat Svestrani saksofonista iz Rusije, Oleg Kirejev nastupiće u Pančevu 18. jula u 21 sat promo

Ulaz slobodan.

Svestrani saksofonista iz Rusije, Oleg Kirejev je jedan od prvih muzičara koji je inkorporirao Baškirijske narodne instrumente i grleno pevanje (slicno Mongolskom) u jazz. Podjednako je zainteresovan za mejnstrim i modalni jazz kao i za fjužn i druge modernije ritmove. Rođen i odrastao u Baškiriji, oblasti u blizini granice Evrope i Azije, Oleg je bio u mladosti izložen uticaju dve muzičke tradicije, Azijske i Evropske. Njegova strast prema tradicionalnom jazzu i bi bapu, kombinovana sa folklorom regiona, pomogla mu je da razvije sopstveni prepoznatljivi stil i postavi svoje ime među najinteresantnije instrumentaliste savremene Ruske jazz scene.

Snimio je trinaest cd izdanja, od toga dva cd-a u Nju Jorku sa tamošnjim poznatim muzičarima (Keith Javors, Boris Kozlov, Erich Strickland, Tom Harrell, Ben Williams itd) i aktivan je širom Evrope, SAD i Japana.

Pored Olega u njegovom kvartetu sviraju poznati beogradski jazz muzičari Milovan Paunović, Branko Marković i Dušan Ivanišević.

  • Datum:  sreda, 18. jul 2018.
  • Vreme:  21:00 
  • Mesto:  Letnja bašta Doma omladine Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00