četvrtak, 15. decembar 2016.  22:35h
Pročitano 2506 puta

Rukometašice Pančeva i rukometaši Dinama osvojili KUP Vojvodine

Dve titule prvaka Kupa Vojvodine stigle su večeras u Pančevo, nakon što je u Bečeju odigrano finale Kupa Vojvodine u rukometu, u obe konkurencije, ženskoj i muškoj. 

KUP Vojvodine - RK Lavovi BP - RK Dinamo 22:38 KUP Vojvodine - RK Lavovi BP - RK Dinamo 22:38 RK Dinamo

Rukometaši „Dinama“ pobedili su tim „Lavova“ iz Bačke Palanke rezultatom 38:22, dok su rukometašice „Pančeva“ bile bolje od „Kikinde“ rezultatom 21:11.

Od prvog minuta, rukometašice Pančeva pokazale su veću želju za pobedom i čvrstom odbranom onemogućile protivnicama da za 60 minuta postignu više od 11 golova. Predvođene sjajnom golmankom Sanjom Pavlović, koja je svojim iskustvom dominirala protiv mlađih protivnica iz redova ŽORK „Kikinda“, Pančevke su iz minuta u minut povećavale svoju prednost. Pokušavao je trener Markov izmenama da probudi svoje igračice, ali mu nije polazilo za rukom. 

 

utakmica finale kupa vojvodine

 

Za sve taktičke zamisli trenera Kikinde, mlađi kolega Krstić imao je adekvatna rešenja, bazirajući igru svoje ekipe na čvrstoj odbrani. Puno tehničkih grešaka u igri, napadi bez ideje i čak tri promašena sedmerca, olakšali su posao rukometašicama Pančeva da dođu do istorijske pobede i osvajanja novog trofeja. Time su uspele da nadomeste poraz u prethodnom finalu Kupa, kada su poražene od ŽRK „Železničar“.

 

rk pančevo kup vojvodine

 

U timskoj igri kod Pančevki su se istakle Maja Radojčin (5), Svetlana Ničevski (4), kao i Aleksandra Milošević i Marija Milićević koje su postigle po tri gola. U suprotnom taboru, najefikasnije su bile Ivana Mitrović i Emilija Lazić sa po tri gola u mreži protivnica.

Najbolji pojedinac ovog susreta bila je Sanja Pavlović, popularna Caka, koja je ujedno proglašena za najboljeg golmana. Odbranila je dva sedmerca, preko deset zicera, a čak je uspela i da postigne jedan pogodak. Najbolji strelac utakmice je Maja Radojčin iz ekipe Pančeva sa postignutih pet golova.

 

rukometašice i rukometaši dinama osvajači kupa vojvodine

 

Želja da se savlada rival kod izabranika Ivana Petkovića bila je uočljiva još od starta utakmice. Sve je prštalo na parketu dvorane u Bečeju, a momci koji su stigli iz Bačke Palanke, prosto, nisu znali šta ih je snašlo. U prvih 17 minuta postigli su samo dva gola. 

Utakmica je završena pobedom Pančevaca, koji su "Lavove" iz Bačke Palanke savladali sa 38: 22.

Pančevci neće još na klasičan odmor. Tokom sledeće nedelje, verovatno u četvrtak, odigraće i prijateljski meč sa Saudijskom Arabijom, koja se u Srbiji sprema za Svetsko prvenstvo, a onda se ponovo okupljaju 8. januara, kada počinju pripreme za drugi deo Super A lige i nastavak takmičenja u Kupu Srbije. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00